Şehit Piyade Uzman Çavuş Faruk ESER şehadetinin 2'inci yılında kabri başında anıldı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Faruk ESER şehadetinin 2

Şehit Piyade Uzman Çavuş Faruk ESER şehadetinin 2'inci yılında kabri başında anıldı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Faruk ESER şehadetinin 2'inci yılında kabri başında anıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi ve Şehitlerimizin ailelerinin geleneksel hale getirdiği Şehitlerimizi yıl dönümlerinde anma programları çerçevesinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Faruk ESER şehadetinin 2'inci yılında kabri başında anıldı.

 

Aksaray Bağlıkaya beldesi mezarlığında bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser kabri ziyaret edilerek, Bağlıkaya Cami İmam Hatibi tarafından okunan Kuran ve yapılan dualarla anıldı.

Eser ailesinin kederlerini paylaşan dernek üyeleri diğer şehit kabirlerini de ziyaret ederek dua okudular.

 

Düzenlenen programda Şehit Faruk ESER hakkında misafirleri bilgilendiren Dernek Başkanı D.Mehmet AKBULUT;

Şehidimiz piyade uzman çavuş Faruk Eser 5 mayıs 1998 tarihinde Aksaray ili  bağlıkaya kasabasında dünyaya gelmiştir. Nuh ve Hava Çiftinin 3 Çocuğundan birisidir.
İlk ve orta öğrenimini Bağlıkaya ilköğretim okulunda lise öğrenimini kanuni imam hatip lisesinde tamamlamıştır.
Şubat 2018 tarihinde vatani hizmeti için acemi birliği olan aydın iline gitmiş burada uzman çavuş olarak Nisan 2018 tarihinde Isparta eğirdir dağ komando okulunda eğitim almış.
Buradan Hakkari yüksekova dağ Komando Tugayı komutanlığı emrine atanmıştır.

24.09.2021 tarihinde 'Pençe-Yıldırım' operasyonu kapsamında, üs bölgesinde mevzilerin gözetleme ve ateş sahalarını temizlemek için ağaç kesim sırasında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser, kaldırıldığı Hakkari’nin Derecik ilçesindeki Sahra Sıhhiye Hastanesi’nde kurtarılamayarak, Şehitlik mertebesine ulaşmıştır.
Bekar olan şehidimiz piyade uzman çavuş Faruk eser bağlıkaya beldesinde düzenlenen törenle Bağlıkaya köy mezarına defnedilmiştir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi adına Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser kardeşimizi şahadetinin 2.yılında bu vesilesi ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Mekanları Cennet olsun"dedi.

Eser ailesi tarafından ikram yapılması ve taziyelerin kabul edilmesi ile program son buldu.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri