Şehit Uzm. Onb. LOKMAN AKÇAĞLAYAN Şehadetinin 1’nci Yılında Dualarla Anıldı

Şehit Uzm. Onb. LOKMAN AKÇAĞLAYAN Şehadetinin 1’nci Yılında Dualarla Anıldı

Şehit Uzm. Onb. LOKMAN AKÇAĞLAYAN Şehadetinin 1’nci Yılında Dualarla Anıldı.

ŞEHİT Uzm. Onb. LOKMAN AKÇAĞLAYAN Şehadetinin 1’nci Yılında Dualarla Anıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi ve Şehitlerimizin aileleri tarafından düzenlenen anma programları çerçevesinde 3 Kasım 2022 tarihinde Şehit olan İstikam Uzman Çavuş Lokman AKÇAĞLAYAN Aksaray Şehitliğinde kabri başında anıldı.

 

 

Programda Dernek Başkanı 
D. Mehmet Akbulut tarafından Şehidimiz hakkında şu bilgiler verildi.

“Şehidimiz Lokman AKÇAĞLAYAN”
27 Ekim 1992 tarihinde Nurettin ve Sultan çiftinin 2 çocuğundan birisi olarak ilimizde dünyaya gelmiştir.

Şehidimiz ilk ve orta öğrenimini kamber Gülizar demir ilköğretim okulunda, lise öğrenimini anadolu imam hatip lisesinde tamamlamıştır.

Nisan 2019 tarihinde uzman çavuşluk sınavını kazanarak İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı İzmir Narlıdere’de 3 aylık eğitimin ardından. Gaziantep 5. zırhlı tugay komutanlığı emrine görevlendirilmiştir.

Kuzey ırakta Pençe-Kilit harekatı kapsamında 210 rakımlı tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roket saldırısı sonucu Şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Evli olan şehidimiz lokman AKÇAĞLAYAN düzenlenen Askeri tören ile ulu camiinden kaldırılarak Aksaray Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanmıştır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi olarak, Şehidimiz İstikam Uzm. Çvş. Lokman AKÇAĞLAYAN kardeşimizi şahadetinin 1’ncı yılında bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.

Şehidimizin babaocağında düzenlenen program sonrası Aksaray Şehitliğinde kabri başında Somuncu Baba camii İmam Hatibi  tarafından okunan Kuran ve yapılan dualar ile Şehidimiz Lokman Akçağlayan’ı şehadetinin 1.’nci yılında dualarla anıldı.
Program Kuran ve yapılan dualar ile son buldu.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri