Şehit Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz, son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz'ın cenazesi memleketi Aksaray'da defnedildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz'ın cenazesi, Hatay'da düzenlenen tören sonrası askeri uçakla önce Nevşehir Havalimanı'na, buradan da karayoluyla Ihlara beldesine getirildi.

3 yıllık uzman çavuş olan Sarılmaz için Ihlara beldesinde tören düzenlendi. Törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğ General Kadir Eğriboyun, şehidi yakınları, askeri erkan ve daire müdürleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Birten, babası Şenol ve kardeşleri tören esnasında ağlayarak ağıtlar yaktı. Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu ise Vali Aydoğdu ile birlikte şehit babası Şenol Sarılmaz'a başsağlığı diledi.

Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu şehit babası Şenol Sarılmaz'a taziyede bulundu. Annesi Birten ile 10 aylık eşi Gülnur Sarılmaz, Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığındaki şehitliğe toprağa verildi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri