Şehit ve Gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

Şehit ve Gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Biz devlet olarak sizin için ne yapsak azdır”

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa Vali Hamza Aydoğdu eşi Emine Aydoğdu, Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, Mustafa Duruk, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hikmet Kaya ve birim amirleri katıldı.

Programa katılan şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında; “Bu özel günde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne; Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dua ile yâd ediyoruz” dedi.

Şehitlerin emaneti ailelerine hitap eden Vali Aydoğdu: “Allah hepinizden razı olsun. Biz devlet olarak sizin için ne yapsak azdır. Şehitlik ve gazilik kavramı bizim kültürümüzde, medeniyetimizde ve dinimizde yeri olan kelimelerle tarif edemeyeceğimiz manevi anlamı olan kavramlardır. Cennet gibi bir vatanımız var. Birbirimizi ötekileştirmeden birbirimizi severek sayarak yaşamaya devam ediyoruz. Sizin en küçük sıkıntınızın, derdinizin başımız üzerinde yeri var. Biz bunları çözmekle mükellefiz. Cenabı Allah kalbinize, gönlünüze hüzün değdirmesin” dedi.

Şehit yakınları ve gaziler düzenlenen programdan duydukları memnuniyet belirterek bir süre sohbet ettikleri Vali Hamza Aydoğdu ve eşi Emine Aydoğdu’ya teşekkür ettiler.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri