Şehitler Anısına Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Şehitler Anısına Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

3 şehit veren Çimeliyeni köy´de, şehitler anısına   3 adet  dev türk bayrağı dikildi.
 
 
Aksaray merkeze bağlı Çimeliyeni köy Muhtarı Mustafa Öztürk Köylerinde nüfusun gittikçe azalmasından dolayı köyde yaşam alanları oluşturmak için seçimlerde BAŞKENT ÇİMELİ sloganıyla muhtarlığı kazanmıştı. 
 
Köyün ihtiyacı olan köprü ,koruma demirleri  ve saha yapım işleri için  sponsor hayırsever bulan Muhtar gençlerin beğenisini kazanan  farklı  çalışmalarıyla dikkat çekmişti.  
 
Toplam nüfusu 613 kişi olan köyde Vatan sevgisi en üst düzeyde,  şehitlerine ayrı bir önem verdiklerini belirten  Çimeliyeni köy  Muhtarı  bu güne kadar Askerde şehit düşen  Hamza şahin, hamza Gümüşsoy ve  Ali Çakır anısına  3 adet dev bayrak direkleri yaptırarak astırdı 
 
  Hayır severlerinde katkılarıyla Toplam 27 bin liraya  mal olan  bayrak direklerinden 15 metre uzunluğunda olanların   ikisini köyün girişine diktirildi,  20 metre direği olan üçüncüsünü de  şehitlik Mezarlığı oluşturdukları   Köyün en yüksek tepesine  diktirdiler. 
 
Şehitlik mezarı oluşturmak için gerekli iznin çıkmasını bekleyen  Muhtar Mustafa Öztürk,´´  Bu güne kadar 3 şehit verdik Şehitlik Mezarımızın Olmamasından dolayı Aksaray Şehitliğine defnetmiştik Başkent Çimeli halkı bu vatan uğruna  şehit düşmek için daima hazırdır. O yüzden bundan sonraki şehitlerimizi kendi topraklarımızda defnederek bağrımıza basmak istiyoruz,  onlar için mübarek günlerde hayır dualarımızı yaparak vefa göstermek istiyoruz  ?´ diyerek şehitlik mezarı oluşturmak istediklerini beyan etti .Muhtar  Şehitlik Tabelasını da Resmi izin çıktıktan sonra yaptıracağız dedi.
 
/resimler/2019-8/19/0624094173797.jpg
/resimler/2019-8/19/0624461830765.jpg


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri