Selime iyiliğin peşinde

Selime iyiliğin peşinde

Aksaray'dan İdlib'e iki tır yardım daha gönderildi. Biri Selime'den diğeri de merkezden gönderilen tırlarda un, su, patates, kuru gıda, meyve, kömür, kıyafet ve ayakkabı olduğu bildirildi. 

DUAYA YOĞUN KATILIM
Selime'de gerçekleşen dua merasimine halkın yoğun katılım sağladığı görüldü.
Kur'an tilaveti ile başlayan merasim, dua ve yetkililerin konuşmaları ile sona erdi. 

İDLİB'DE CAN PAZARI YAŞANIYOR 
Uğurlama merasiminde konuşan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, yaklaşık dört milyon insanın uluslararası camia tarafından güvenli bölge ilan edilen İdlib'e sığındığını, lakin alınan kararlara uyulmayarak İdlib'in de vurulmaya başlanmasıyla birlikte binlerce insanın Türkiye sınırına sığındığını ifade etti. Bölgede adeta can pazarı yaşandığını vurgulayan Korkmaz, yardımların devam edeceğini söyledi. 
Selime Belediye Başkanlığı, Selime'liler Derneği ve vatandaşlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Korkmaz, Selime'nin küçük bir kasaba olmasına rağmen büyük yardımlar yaptığını ve bunu kısa zamanda başardığını vurguladı.

SELİME YARDIM SEVER BİR KASABADIR
Merasimde konuşan Selime Belediye Başkanı Levent Çevik, Selime halkının çok yardımsever olduğunu, gerektiğinde çok kısa bir zaman diliminde organize olarak dayanışma içinde gerekeni yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Selime Belediyesi ve halkı olarak yardım gerektiğinde her zaman İdlib halkının yanında olacaklarını dile getiren Çevik, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Selime'liler Derneği Başkanı Orhan Çar Ankara'dan gönderdiği mesajda şunları söyledi: "Biz büyük bir aileyiz. Gerektiğinde Selime dışında olsak da anında iletişim ve istişare ile karar alıp, uygulayacak bir dinamizme sahibiz. İdlib'e yardım örneğinde görüldüğü gibi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her zaman iyiliği yaşatmak için çaba sarf ederiz. Buradan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Selime yine kendine yakışanı yaptığı için mutluyuz ve gururluyuz."

ŞENOL HOCA'DAN DUA
Kasabanın iyilik elçisi, İHH Güzelyurt ve Selime Temsilcisi Şenol Salun da etkili bir dua okudu. Zalimlerin zulmünün bir an evvel sona ermesini dileyen Salun, Selime'liler olarak Suriye'ye 7. İyilik tırını göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. 

Yapılan dua ile birlikte yardım tırı yola çıktı. Aksaray'daki tır ile birlikte 2020 yılının başlarında bölgeye 14 tır yardım gönderildiği belirtildi.



Anahtar Kelimeler: Selime iyiliğin peşinde
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri