Seyit Talaşlı´nın intiharı ile ilgili Aksaray Valiliği açıklama yaptı

Seyit Talaşlı´nın intiharı ile ilgili Aksaray Valiliği açıklama yaptı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İlimiz Eskil İlçesi nüfusuna kayıtlı Konya´da çalıştığı işyerinde intihar eden 1976 doğumlu Seyit Talaşlı ile ilgili olarak Aksaray Valiliği internet sitesinden açıklama yaptı.
Valilikten yapılan açıklamada ´´ bazı basın yayın organlarında çıkan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun 25/12/2018 tarihli grup toplantısında yaptığı konuşma gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
 
Aksaray Valiliği tarafından yapılan açıklamada;
 
İlimiz Eskil Nüfusuna kayıtlı Konya´da çalıştığı işyerinde intihar eden 1976 doğumlu seyit Talaşlı ile ilgili;
"Eskil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenli olarak ayni, nakdi, kömür yardımı yapılmış yapılmaya da devam edilmektedir. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından aileye; ayni, nakdi yardımlar ile engelli maaşı yaşlı maaşı ödenmiştir ödenmeye de devam edilmektedir.
Ayrıca hayırsever vatandaşlarca da Talaşlı ailesine çeşitli yardımlar yapılmıştır.
Bazı basın yayın organlarında çıkan ayrıca CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun konuyla ilgili 25/12/2018 tarihli grup toplantısında ki konuşması gerçeği yansıtmamaktadır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."denildi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun grup toplantısında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti.

 "Seyit Talaşlı, Konya´da. Geceleri az maaşlı bir işte çalışıyor, gündüzleri anne ve babasına, ikisi hasta 4 çocuğuna bakıyor. Öyle bir noktaya geliyor ki bakamıyor. İntihar ediyor. Ne oluyor intihar ettikten sonra bir lise müdürü cenaze namazı sonrasında bir metin paylaşıyor

Bugün Cuma namazında imam bizi kovmalıydı. Demek Seyit yoksulluktan canına kıyacak, siz buna seyirci kalacaksınız. Şimdi burada namaz kılarak Allah´ın rızasını kazanacaksınız öyle mi demeliydi. Bizi kovmalıydı. Birbirimize "Cumanız hayırlı olsun" mesajları atarak Cumamız hayırlı olacak öyle mi.  16 yılda gelinen nokta bu" dedi.

İŞTE KEMAL KILIÇDAROĞLU´NUN GRUP TOPLANTISINDA  YAPTIĞI O KONUŞMA



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri