Sıfır Atık Projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı

Sıfır Atık Projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

-Sıfır Atık Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Aksaray Valiliği tarafından düzenlenen proje tanıtım programları devam ediyor.

 

/resimler/2019-3/27/0926290887008.jpg

Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Valimiz Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Yusuf Şahin eşi Elif Şahin, Aksaray Emniyet Müdürü eşi Reyhan Karabağ, İlçe Kaymakamları eşleri, Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Merkez´deki okulların müdürleri, KYK Müdürlüğü,  STK temsilcileri ve davetlilerin katılımı ile Sıfır Atık Projesi tanıtımı ve proje uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Biyolog Serpil Akın´ın Sıfır Atık Projesi ve atıklarla ilgili yaptığı sunumun ardından konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı;  tasarruf kültüründen gelen bir toplum olarak her şeyin fazlasını israf gören haram gören bir inancın mensupları olduklarını söyledi.

Bakanlıktan gelen konuşmacı Serpil Akın´ın bilimsel verilerle durumu net olarak ortaya koyduğunu kaydeden Vali Ali Mantı; üzerinde ciddi şekilde durulması gereken ve yine net çalışmalar yapılmasını gerektiren bu projenin Aksaray´da başarıya ulaşması için her kurumun ve kurum amirinin sorumlu olduğunu söyledi.

Projenin, ilçelerde ve il merkezinde önce bilinçlendirme ve tanıtım sonra icraat ile etkili sonuç alınmasını sağlayacak şekilde yürütüleceğini vurgulayan Valimiz Ali Mantı; ?Hepimizin üzerine düşen görevler var. Kurum amirlerimiz bu konuda sonuç odaklı olarak sorumludurlar. Önce bilinçlendirme eğitim, sonra icraata gerçekleştireceğiz. Bunun sonuçlarını hızlı bir şekilde almak istiyoruz. Bu noktada sorumluluk herkestedir. Sorumluluk paylaşıldığında bir mana ifade eder. Bu proje üzerinde hepimizi titizlikle çalışacağız? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Biyolog Serpil Akın yaptığı sunumunda döngüsel ekonomiye geçiş sağlanarak üretim aşamasından satışa, tüketim, sonra tekrar kullanım ve son aşamada geri dönüşüm ve elde edilen ham maddenin tekrar kullanımının sağlanması gerektiğini belirtti. Akın, Ulusal Atık Yönetim Planı kapsamında yüzde 13 olan geri dönüşüm oranının 2023 yılında yüzde 35´e çıkarma hedefinde olduklarını söyledi.

Program sonunda Valimiz Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi ile birlikte İlçe Kaymakamları ve eşlerine yine programa katılan katılımcılara ?Sıfır Atık Projesi´ tanıtım materyallerinden hediye ederek bu konuda Aksaray´ın büyük başarılara imza atacağına belirttiler.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri