Somuncubaba Külliyesinde 5 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu

Somuncubaba Külliyesinde 5 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen mahalle iftarlarının sonuncusu Somuncu Baba Külliyesinde gerçekleşti. Kadir Gecesi akşamında gerçekleşen Mahalle İftarına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, iftar öncesinde yaptığı konuşmada ?Ramazan´ın bereketi iftar sofralarında? dedi ve mahalle iftarları sayesinde birçok mahallede binlerce insanın iftar sofrasında bir araya geldiğini ifade etti.

/resimler/2019-6/1/1208535682315.jpg

Aksaray Belediyesi yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en yüksek seviyeye çıktığı Ramazan ayında birçok mahalleyi içine alan geniş kapsamlı mahalle iftarı programları düzenledi.

 

Mahalle iftarlarının sonuncusu da Kadir Gecesi akşamında Somuncu Baba Külliyesinde gerçekleşti. Kadir Gecesi olması münasebetiyle de binlerce kişinin akınına uğrayan Somuncu Baba Külliyesinde muhteşem bir Ramazan atmosferi yaşandı.

/resimler/2019-6/1/1209221776512.jpg

Somuncu Baba Külliyesindeki mahalle iftarına AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, İl Genel Meclisi, Belediye Meclis üyeleri, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.

/resimler/2019-6/1/1209475214539.jpg

Belediye Başkanı Evren Dinçer, iftar öncesinde masalarında ezanın okunmasını bekleyen vatandaşları ziyaret ederek selamladı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Ramazan ayı boyunca düzenlenen mahalle iftarlarında binlerce insanla buluşarak iç içe, gönül gönüle olduklarını söyledi. Başkan Dinçer, konuşmasının devamında; ?Yardım ve dayanışmanın arttığı bu mübarek ay vesile ile şehrimizde hakim olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun artmasını temenni ediyorum. Tüm hemşelerimin de Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum? dedi.

/resimler/2019-6/1/1210208183928.jpg

Ezan ile birlikte aynı sofrayı paylaşan vatandaşlar oruçlarını açtılar. Somuncu Baba Külliyesini dolduran binlerce kişi, teravih ve tespih namazını kılarak Kadir Gecesinde bol bol dua etti.

 

Aksaray Belediyesi teravih namazı sonrasında Somuncu Baba külliyesi başta olmak üzere Ulu Cami, Kurşunlu Cami ve Müftülük Caminde vatandaşlara kandil simidi ve meşrubat dağıttı.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri