22.1° / 12°

Son 22 yılda eğitimde yapılan hizmetler kitaplaştırıldı

Son 22 yılda eğitimde yapılan hizmetler kitaplaştırıldı

Son 22 yılda eğitimde yapılan hizmetler kitaplaştırıldı
Tarih: 31.12.2024 15:15

Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son 22 yılda eğitimde yapılan yatırımlar ve hizmetler, 'Geleceğin İnşası: Eğitim 2002-2024' adıyla kitaplaştırılarak yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan kitabın sunuş bölümünde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in değerlendirmelerine yer verildi. 22 yıldaki eğitim seferberliğine değinen Tekin, "Bakanlığımız, eğitimi ülkemizin sadece maddi refahını artıran zaruri bir yatırım alanı olarak değil, geleceğimizi teminat altına alan, kültürel ve toplumsal varlığımızın ihyasını sağlayan dinamik ve süreklilik arz eden bir alan olarak kabul etmektedir. Bu itibarla çalışmalarımızı, hizmetlerimizden etkilenen tüm kesimlerle istişare ederek Bakanlığımızın kuruluş amacına uygun şekilde geliştirme arzusunda ve gayreti içindeyiz" dedi.

'22 YIL ÖNCESİYLE KIYAS EDİLEMEYECEK BİR TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ'

Bakan Tekin, evrensel düzeyde kabul gören bilimsel ve pedagojik ilkelere haiz, hem de milli bir maarif bilinciyle yapılandırılmış kapsamlı bir eğitim sistemi ile geleceğin inşasını amaçladıklarını belirterek, bu yaklaşımla Cumhuriyet'in ikinci asrında 'Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda eğitimin yüzyılı olarak belireceğine inancının tam olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, 'Türkiye Yüzyılı' hedefinin sadece bir ufuk olmadığını belirterek, "Aynı zamanda bu aziz vatanın her bireyinin geleceğine dair güçlü bir taahhüttür. Yeni eğitim yaklaşımımızla, teknolojik hamlelerimizle ve demokratikleşme adımlarımızla bu taahhüdü yerine getiriyoruz. Eğitime yaptığımız her yatırımla, hayata geçirdiğimiz her projeyle Türkiye Yüzyılı hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz. Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye'de yaşıyoruz. Dünümüzden güç alarak geleceğe yön verdiğimiz bu yolculukta yer alan mihenk taşlarını titizlikle ele alan Geleceğin İnşası: Eğitim 2002-2024 başlıklı bu eser, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında eğitim sistemimizi güçlendirme kararlılığımızın bir yansımasıdır. Bu kıymetli çalışma; eğitim alanında politika belirleyicilere, akademisyenlere, öğrencilere ve eğitimin tüm paydaşlarına önemli bir kaynak sunmaktadır" açıklamasında bulundu.

KİTAP 15 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın; 2002-2024 yılları arasındaki değişim, dönüşüm ve gelişim yolculuğunu irdeleyen 'Geleceğin İnşası: Eğitim 2002-2024' adlı kitap, 15 bölümden oluşuyor. Her bölümün kendi özelinde bir giriş ile başladığı eserde, ilgili bölümün ulusal ve uluslararası politika belgelerindeki yeri incelenerek ilgili alan yazın kapsamında taraması yapıldı. Eserde, her bölüme ilişkin konular çeşitli istatistiklerle desteklendi. Eserin hazırlanmasında bakanlığın ilgili birimlerinin, üniversitelerden akademisyenlerin, sahada görev yapmakta olan öğretmen ve yöneticilerin görüş ve önerilerine de başvuruldu.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR OLDU

Ekonomik ve toplumsal kalkınma için ülkelerin sahip oldukları beşeri hazinenin büyük bir önem taşıdığına işaret edilen eserde, eğitimin beşeri hazineyi şekillendirmek ve niteliğini artırmak için ülkelerin sahip olduğu en etkin araç olarak görüldüğüne vurgu yapıldı. Bu bağlamda, Türkiye'de eğitimin 2000'li yıllarda tarihi bir dönüşüm sürecine girdiği, bu süreçte bakanlığın son 22 yılda gerçekleştirdiği niceliksel ve niteliksel boyutlardaki yatırım ve reform ataklarının eğitime erişim ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması adına önemli kazanımlar sunduğu belirtildi. Kitapta özellikle 'eğitimde demokratikleşme, fırsat eşitliği ve kapsayıcı politikalar yoluyla eğitimin toplumsal kalkınmaya katkısını artırma' yolundaki çalışmaların bu sürecin mihenk taşları olduğu kaydedildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10840,6%1,05
  • DOLAR

    36,67% 0,11
  • EURO

    39,94% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3527,49% 0,32
  • Ç. ALTIN

    5669,37% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Çapraz ateşe tutularak öldürüldü
Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı
Ambulansta kaçak göçmen yakalandı
AB’den Rusya açıklaması
Bakanlıktan CHP'li Salıcı'nın iddialarına yalanlama
İstanbul- Beyoğlu'nda İETT otobüsü kaza yaptı, yol trafiğe kapandı -1
Kaza yaptı, otomobiliyle kaçmaya çalışırken ortalığı birbirine kattı
CHP'li Yücel: Emekli maaşları insani bir seviyeye getirilmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Kütüphane'yi ziyaret etti
Bolu'daki yangın sonrası 34 konaklama tesisinin faaliyeti durduruldu, 8’nin r...
DEM Parti heyetinden, AK Parti grubuna ziyaret
İstanbul- Esenyurt'ta 9 gündür kayıp olarak aranıyordu; cansız bedeni Arnavut...
Nusaybin’de cami inşaatının iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralı
Polisten motosiklet sürücüsüne: Buna ceza yazmazsam gece gözüme uyku girmez
Suriye'de kalp krizinden hayatını kaybeden uzman çavuş Afyon'da toprağa veril...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

DEM Parti heyetinden, AK Parti grubuna ziyaret

İstanbul- Esenyurt'ta 9 gündür kayıp olarak aranıyordu; cansız bedeni Arnavutköy'de bulu...

Nusaybin’de cami inşaatının iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralı

Polisten motosiklet sürücüsüne: Buna ceza yazmazsam gece gözüme uyku girmez

Suriye'de kalp krizinden hayatını kaybeden uzman çavuş Afyon'da toprağa verildi

Milli sporcudan farkındalık için buz altı dalışı

Edirne'de sağanak etkili oldu

AB, Ukrayna'ya 3,5 milyar avro yardımda bulunacak

Tek teker üzerinde motosiklet kullanan 2 sürücü yakalandı

Ukrayna, Rusya ile barış şartı olarak 3 madde açıkladı

Liselilerin şehitler için yetiştirdiği 1000 gül fidanı toprakla buluştu

Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısı

Yunanistan'da yeni atanan Kalkınma Bakan Yardımcısı Doksiadis istifa etti

Şehit kabirlerinde karekod uygulaması

Güney Kore ve Ukrayna, savaşta yakalanan Kuzey Koreli askerlerin ülkelerine dönüşünü gör...

İstanbul Uluslararası Bahar Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

10 ton balıkla döndü, kilosunu 50 liradan satışa çıkardı

Eşref Rüya için geri sayım başladı

Niğde- 2 polis memurunu yaralayan madde bağımlısı, ayağından vurularak yakalandı /Video ...

Bakan Kacır, Sultangazi'de ramazana özel kurulan etkinlik çadırını gezdi

Sokak köpeklerinin saldırısında ölen Rana'nın Adli Tıp raporu çıktı