Son dakika: AFAD, Konya'da deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu açıkladı

Son dakika: AFAD, Konya

Son dakika: AFAD, Konya'da deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu açıkladı


AFAD: 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alındı

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Konya, Meram'da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir." denildi.

Kızılören, Küçükmuhsine ve Sefaköy’de birer metruk binanın yıkıldığı, Tepekent’te bazı evlerde çatlaklar olduğu yönünde ihbar alındı. Ekipler tarama çalışmalarına devam ediyor.
Bakan Koca: Depremden bir kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 bina yıkıldı, 1’i hasar gördü. Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya’mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin." dedi. 

Konya Valiliği: Taramalarımız devam etmektedir

Konya Valiliği de, depreme ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir." denildi.

Belediye Başkanı Altay: Lütfen panik yapmayın

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım." dedi. 

Hasar tespit çalışmaları başladı

Öte yandan tedbir amaçlı olarak Konya il AFAD ekiplerinin yanı sıra Ankara, Kayseri, Karaman, Aksaray ve Adana il AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Afyon AFAD teyakkuza geçirildi. 

Elektrik ve telefon hatlarına ilişkin herhangi bir sorun olmadığı bilgisi verildi. Çevre ve Şehircilik ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri