35.8° / 18.1°

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı
Tarih: 09.07.2025 11:08 Güncelleme: 09.07.2025 11:08

Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)- AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinin artırıldığını belirterek, bu kapsamda evde bakım yardımının 11 bin 702 lira, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 lira, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının ise 13 bin 96 lira olduğunu duyurdu.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde artışa gidildiğini bildirdi. Sosyal hizmet ve yardımların erişilebilirliğini ve etkinliğini artırmak için çalıştıklarını belirten Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hiçbir vatandaşı geride bırakmama hedefiyle hareket ettiklerini hatırlattı. Değişen ihtiyaçlara cevap verecek yeni hizmet modelleri oluşturmaya ve gelecekte ortaya çıkabilecek risklere karşı proaktif çözümler üretmeye devam edeceklerinin vurgulayan Bakan Göktaş, bu yaklaşımın düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda daha kapsamlı ve sürdürülebilir bir şekilde desteklenmelerini sağlayacağını belirtti.

'YAŞLI AYLIĞI 5 BİN 390 LİRAYA YÜKSELTİLDİ'

Sosyal hizmet modelleri kapsamındaki engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için ödenen SED ödemelerinde yapılan artışın detaylarını paylaşan Göktaş, "Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığı 4 bin 664 liradan 5 bin 390 liraya, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylığı 3 bin 723 liradan 4 bin 302 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 5 bin 584 liradan 6 bin 454 liraya yükseldi. Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 3 bin 723 liradan 4 bin 302 liraya, ağır silikozis hastalarının aylığı ise 10 bin 245 liradan 11 bin 840 liraya çıktı" ifadelerini kullandı.

'EVDE BAKIM YARDIMI 11 BİN 702 OLDU'

Bakan Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik 2006'da başlatılan aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan 'Evde Bakım Yardımı' ile aylık ortalama 536 bin 877 engelli vatandaşın desteklendiğini belirterek, "2025 yılı temmuz- aralık dönemi için evde bakım yardımı 10 bin 125 liradan 11 bin 702 liraya yükseldi. 2025 yılı içerisinde bugüne kadar toplam 37,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nda bulunduk" dedi.

SED ÖDEMELERİNDE ARTIŞ

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesi çerçevesinde, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için SED hizmeti sunulduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ise ortalama 7 bin 94 liradan 8 bin 198 liraya yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 11 bin 332 liradan 13 bin 96 liraya çıkarıldı. Yapılan yeni düzenleme sonrasında ağustos ayından itibaren sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10167,26%1,69
  • DOLAR

    40,05% 0,04
  • EURO

    46,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4259,74% 0,23
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,10
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Hollanda-Türkiye: 0-3
Kütahya’da orman yangını (3)
İstanbul - Özgür Özel, Sancaktepe’de konuştu
Tartıştığı kişiyi iki kez otomobille üzerinden geçerek öldürdü; 4 gözaltı
Trabzonspor’da teknik heyet ve futbolcular yemekte bir araya geldi
Sanayi bölgesinden geçen dereden su içen 65 küçükbaş hayvan öldü
Ayvalık’ta aynı zamanda çıkan 4 yangın büyümeden söndürüldü
Bakan Ersoy: Ankara, sahip olduğu zenginlikleri Türk dünyasıyla derinlemesine...
Kaplan, Wimbledon’da yarı finalde
'Yol verme' tartışmasında TIR sürücüsüne satır ve bıçakla saldıran 2 kişi tut...
Çanakkale’de orman yangını; Kaz dağlarında kapanan köy yolları ulaşıma açıldı...
EGM: Yarın itibarıyla 9 ilde ortalama hız denetimlerine başlanacak
Fenerbahçe’de hazırlıklar sürüyor
SOCAR ve Iğdır FK arasında 1 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı
İstanbul - Kuzey Marmara Otoyolu'nda TIR devrildi: 2 ölü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Çanakkale’de orman yangını; Kaz dağlarında kapanan köy yolları ulaşıma açıldı (2)

EGM: Yarın itibarıyla 9 ilde ortalama hız denetimlerine başlanacak

Fenerbahçe’de hazırlıklar sürüyor

SOCAR ve Iğdır FK arasında 1 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı

İstanbul - Kuzey Marmara Otoyolu'nda TIR devrildi: 2 ölü

İbrahim Bölükbaşı'nın restoran açılışına spor camiasından destek

Çorum'da buğday tarlasındaki yangında 30 dönüm alan zarar gördü

İstanbul - Beyoğlu’nda tüneli trafiğe kapatan 13 motosiklet sürücüsüne 133 bin lira ceza

İki diş hekiminin tabancayla yaralanmasına ilişiklin 2 tutuklama

İstanbul - Sultangazi‘de boş arazide çıkan yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Kocaelispor, Massadio Haidara ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

İstanbul - Eyüpsultan’da hafriyat kamyonu bariyerlere çarptı

Çanakkale’de orman yangını; Kaz dağlarındaki köy yolları ulaşıma kapatıldı

Cinayet şüphelisi, polisle girdiği çatışmada öldü; 1 polis yaralandı

Ayvalık'ta yerleşim yeri yakınında zeytinlik yangını

Tokat’a seyir halinde yanan TIR, kullanılmaz hale geldi

Van Gölü’nde 'su kazası' tatbikatı

Amasya'da otomobil alev alev yandı

Edirne’de anız yangını; Hamzabeyli Sınır Kapısı’na giden yol 2 saat ulaşıma kapatıldı (2...

Kütahya’da orman yangını (2)