Sosyal Medya Dersi Bu Yıl Öğrenci Tercihine Sunulacak

Sosyal Medya Dersi Bu Yıl Öğrenci Tercihine Sunulacak

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bu yıl yeni bir seçmeli dersi daha “Uzaktan Öğretim” yöntemiyle öğrencilere sunacak.

 Ders İçin Gerekli Hazırlıklar Tamamlandı -

2019 yılında 100 öğrencinin aldığı “Dijital Okuryazarlık” dersini seçmeli ders havuzuna eklemleyen ASÜ, bu yıl da “Sosyal Medya” dersini uzaktan öğretim yöntemiyle sunacak. 300 öğrencinin üç şube şeklinde alabileceği Sosyal Medya dersi, son yıllarda iletişimde yaşanan dijital yeniliklerin doğru okunması, yorumlanması ve anlaşılması; farklı alanlara etkili şekilde uyarlanması ve platformların genel özellikleri gibi detayları içeriyor. Gerekli hazırlıkların tamamlandığı, dersin lisans düzeyinde eğitim veren tüm öğrencilerin tercihine sunulacağı belirtildi.

 Uzaktan Öğretimin Kapsamı Genişletiliyor -

Kampüste, ortak zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri uzaktan öğretim yöntemiyle veriliyor. Ayrıca, 2020-2021 öğretim yılında Kamu Yönetimi, Maliye ve Ekonomi, İletişim Bilimleri, Matematik, Sağlık Kurumları Yönetimi ve Ekonomisi Anabilim Dallarındaki tezsiz yüksek lisans programlarının uzaktan öğretime alınması çalışmaları da devam ediyor.

Çalışmaları yöneten ASÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, eğitim-teknoloji-bilişim altyapısını şartlara uygun şekilde geliştirerek, dijital dönüşüm entegrasyonuna önemli katkılar sağlıyor.  



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri