25.2° / 11.8°

Spor Diplomasisi Buluşmaları’nda, akademisyenler ve federasyonlarla görüşüldü

Spor Diplomasisi Buluşmaları’nda, akademisyenler ve federasyonlarla görüşüldü

Spor Diplomasisi Buluşmaları’nda, akademisyenler ve federasyonlarla görüşüldü
Tarih: 03.03.2025 13:43

Spor Diplomasisi Buluşmaları’nda, akademisyenler ve federasyonlarla görüşüldü

MİKAİL KARAMAN / ANKARA,(DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın, sporun uluslararası ilişkilerdeki rolünü ve Türkiye'nin spor diplomasisi stratejisini ele almak amacıyla düzenlediği 'Spor Diplomasisi Buluşmaları' sürüyor. Spor Diplomasisi Buluşmaları’nın ikincisi akademisyenlerle, üçüncüsü ise spor federasyonu temsilcileriyle gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ulusal bir spor diplomasisi stratejisi hazırlamak amacıyla düzenlenen ‘Spor Diplomasisi Buluşmaları’na’ akademisyenler ve spor federasyonu temsilcilerinin katılımıyla devam edildi. Şubat ayında düzenlenen ilk toplantıda kamu kurumları temsilcileriyle bir araya gelinmiş, sporun güçlü bir diplomasi aracı olarak nasıl kullanılabileceği ve kamu iş birliği üzerine görüşler paylaşılmıştı. Akademisyenlerle yapılan toplantıda akademik dünya, muhtemel spor diplomasisi politikaları ve dünya örnekleri üzerine kapsamlı bir değerlendirmelerde bulunuldu. Spor federasyonlarıyla düzenlenen toplantıda ise federasyonların uluslararası etkinliklerdeki rolü, uluslararası iş birlikleri ve projelerdeki temsilleri, genç sporcuların küresel arenada desteklenmesi gibi konular konuşuldu. Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci başkanlığında Ankara’da akademisyenlerle yapılan toplantıya Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Ankara Üniversitesi’ne, Galatasaray Üniversitesi’nden Kadir Has Üniversitesi’ne kadar Türkiye’nin önde gelen okullarında görev yapan öğretim üyeleri katıldı. Spor diplomasisinin disiplinler arası bir kavram olması yaklaşımıyla Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Spor Yöneticiliği, Gazetecilik, Uluslararası İlişkiler, Tarih, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden akademisyenler, bu kavramı kendi uzmanlık alanları dahilinde yorumladı. Federasyonlarla yapılan toplantıya ise bazıları Olimpik branşlar olmak üzere sporun farklı branşlarından birçok federasyonun temsilcisi katıldı.

Toplantılarda spor diplomasisinin siyaset ve ekonomiye katkısı, özellikle büyük spor organizasyonlarının uluslararası etkileri, sporun yurt dışı imaj yönetimindeki yeri, sporcuların ‘elçi’ olarak rolü, diplomasiye yönelik spor eğitimi, spor diplomasisinde sosyal sorumluluk projelerinin önemi gibi konular ön plana çıktı.

‘Spor Diplomasisi Buluşmaları’; STK’ler, özel sektör temsilcileri ve sporcular gibi farklı paydaşların katılımıyla genişletilerek sürdürülecek. Tüm toplantıların ardından 2025 yılı içinde ‘Ulusal Spor Diplomasisi Strateji Belgesi’ hazırlanması planlanıyor.

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Batman'da 2 TIR kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında gös...
Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 157’ye yükseldi
Bakan Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok
Uzak Şehir'e 'en iyi dizi' ödülü (Görüntü eklendi)
Tekirdağ'da silah ve tarihi eser operasyonu; 1 gözaltı
5 yaşındaki Ali'nin cansız bedeni, sulama kanalında bulundu
İşe giriş için fiziki test sırası beklerken 19 yaşında kalp krizinden öldü
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde haftanın oyuncusu Galatasaray’dan James Palmer...
Uygunsuz görüntülerini 3 yaşındaki oğlunu kullanarak satan anneden alınan çoc...
Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik
Ankara'da sağanak etkili oldu
Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada
İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüp...
Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik

Ankara'da sağanak etkili oldu

Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada

İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüphelilere op...

Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım

Garanti BBVA Mobil yenilendi

Cazcı bateristin arabeskçi kızı, 5 yıllık telif mücadelesini kazandı

Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitim

Eşini baltayla öldürdü

ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı

Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta

Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı

Karşıyaka final aşkına

Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından tamamlanmış ...

Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zarar

Tireli Hasan usta, 64 yıldır körüklü çizme yapıyor

Mersin'de 5 bin adet sahte 2 euro madeni para ele geçirildi; 5 gözaltı

Merkezefendi yine başarıyor

Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyonda 57 tutuklama

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekne alev aldı: 148 ölü

Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları