Su fiyatını görenler şaşkına döndü! Belediyeden ilginç farkındalık çalışması

Su fiyatını görenler şaşkına döndü! Belediyeden ilginç farkındalık çalışması

Tuz Gölü Yüzde 65 Çekildi, Mamasın Barajında Su Seviyesi Son Yılların En Düşük Seviyesinde “Türkiye’nin En Az Yağış Ortalamasına Sahip Aksaray’da Su Tasarrufuna Dikkat Çekildi”

 

Aksaray Belediyesi ekipleri su tasarrufuna dikkat çekmek için ilginç bir çalışma gerçekleştirdi. Kent meydanında açtıkları standa 0,33 ml, 0,5 ml, 1,5 lt ve 5 lt’lik su şişelerini yerleştiren ekipler, şişelerin üzerine 100, 150,200, 250, Tl yazarak vatandaşlara temsili satışa sundular.

Vatandaşlar ilk başta fiyatların bu denli fazla oluşuna bir anlam veremediler. Daha sonra belediye ekiplerinin bilgilendirmesiyle durumun farkına vararak bu güzel farkındalık çalışması için Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekiplere teşekkür ettiler. 


Türkiye’nin en az yağış alan bölgesinde yer alan Aksaray’da son 40 yılın yağış ortalaması 340 mm (kg/m²) düzeyinde yer alıyor. Vahşi sulama yapılarak su kaynaklarının gelişigüzel kullanılması ve yağış miktarlarının düşmesi bölgede yer alan Tuz Gölü’nün de son 10 yıl içinde yüzde 65 oranda küçülmesine neden oldu. Ayrıca bölgenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Mamasın Barajı ise son yılların en düşük seviyesinde. 165 milyon metreküp su kapasitesine sahip Mamasın Barajında ise su seviyesi bu ay itibariyle 26 milyon 350 bin metreküp düzeyinde bulunuyor. 
Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Dinçer; “Yanı başımızda bulunan Tuz Gölü’nün bu denli hızla küçülmesi ve yağış miktarlarının düşmesi nedeniyle su tasarrufuna dikkat çekmek adına böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Su tasarrufu ile ilgili göreve geldiğimiz günden beri artık ömrünü tamamlamış ve su sızdıran asbest boruları büyük oranda sağlıklı borularla değiştirdik. Ve bu sayede günlük 3000 ton su tasarrufu sağladık. Yine vatandaşlarımızı bu tip faaliyetlerle bilgilendirme yaparak su tasarrufu noktasında bilinçlendiriyoruz. ”dedi.



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri