Sultanhanı Millet Kıraathanesi Açıldı

Sultanhanı Millet Kıraathanesi Açıldı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gündeme getirdiği ?Millet Kıraathaneleri´nin ilki Sultanhanı ilçesinde açıldı. Bünyesinde birçok yenilik barındıran ve kendine özgü bir konsepti bulunan ?Sultanhanı Millet Kıraathanesi´nin açılışı İstiklal Marşı´nın okunması, saygı duruşunda bulunulması ve Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Açılışa katılan Vatandaşlara Aşure ikramında bulunuldu. Ardından Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, bir açılış konuşması yaptı. Başkan Solak konuşmasında, "Sultanhanı Belediyesi olarak bugüne kadar birçok temel atma ve açılış töreni gerçekleştirdik; ancak bugün, benim için daha farklı bir gün. Sevincimizi ziyadesiyle katlayan; birçok alanda olduğu gibi yeni bir ilke daha imza atmış olmaktır?dedi.
Belediyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği bütün yatırımların, tüm Sultanhanı´nın fiziki, kültürel ve sosyal birikimine katkı sağlayarak, Sultanhanı´nı ve gençleri geleceğe hazırlamak için birer basamak olduğunu kaydeden Başkan Solak, "Bu Kıraathaneye Gençlerimiz gelerek adeta birer Ayaklı Kütüphane olan Yaşlı amcalarımızla sohbet etsinler ve geçmişimizi ve kültürümüzü öğrensinler, o ellerindeki akıllı dediğimiz telefonlardan biraz olsun uzaklaşıp yaşlı amcalarımızla ve birbirleri ile sohbet etsinler istiyoruz? dedi.

Ardından Kısa bir Konuşmada ilçe Kaymakamı Murat Karasu Yaptı. Karasu ?Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ve Ülkemizin dört bir tarafında açılan Millet kıraat hanelerinin bir yenisini daha bu güzel ilçemiz Sultanhanın´da açmak için toplanmış bulunmaktayız. Kıraat hane Arapça bir kelimedir. Okuma yapılan yer mekan anlamına gelir. Ülkemizin dört bir tarafına kazandırılan bu millet kıraat haneleri de inşallah açılış amacına ruhuna uygun şekilde insanlarımızın gençlerimizin ve yaşlılarımızın gelip Kitap okuyacağı ve kaynaşmamızı arttıracak bir mekan olarak inşallah ruhuna uygun bir şekilde hizmet eder. Bu vesileyle tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum hayırlı olsun? dedi.
 
Konuşmaların ardından Millet kıraat hanesinin açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Belediye Başkanı Fahri Solak, Ak Parti Merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk, Ak parti Aksaray il gençlik kolları başkanı Mehmet Emin Kılıç, Ak parti İl yönetim kurulu üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ak Parti ilçe Başkanı İshak Yumuşak, ATSO Meclis başkanı Fatih Tekin, Belediye Meclid üyeleri, İlçe Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri