Sultanhanı ilçesi uyuz hastalığı tehdidi altında

Sultanhanı ilçesi uyuz hastalığı tehdidi altında


Uzmanlar, son zamanlarda Türkiye’nin birçok yerinde görülen uyuz vakalarının arttığını belirttiler. Sultanhanı ilçesinde ise Onlarca uyuz Hastalığına yakalanmış Sokak köpekleri tehlike saçıyor.

özellikle öğrenciler arasında yoğun olarak görülen hastalıkla ilgili doktorlara başvuru sayısının giderek yoğunlaştığı uyarısında bulunuldu. Bu yıl karşılaşılan uyuz hastalığının öncekilerden farklı olarak klasik ilaçlarla çok zor geçtiğini ve önceki yöntemlerin etkisiz kaldığını belirten doktorlar çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.

Uyuz salgınının ciddi boyutlara ulaştığı ve hızla tüm Türkiye’ye yayıldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP’li Gamze Taşçıer, Sağlık Bakanı Koca’ya “2019’da vaka sayısının on kat arttığına dair bilgiler doğru mudur?” diye sordu. Uyuz salgınının ciddiyetle ele alınmadığı için hızla tüm Türkiye'ye yayıldığını ve uyuz ilaçlarının piyasada bulunamadığını ifade eden Taşcıer, “2020 yılına girerken uyuz gibi bir hastalıkla mücadele edilmek zorunda kalınması birilerini düşündürmeli." dedi.


SULTANHANI İLÇESİ DE UYUZ MİKROBUNUN TEHDİDİNDE

Sultanhanı ilçesinde de Tedbirsizlik ve yetkililerin umursamazlığı nedeniyle son yıllarda sayıları çok fazla artan Sokak köpekleri nedeniyle Sultanhanı ilçeside Çok bulaşıcı olan Uyuz Hastalığının tehdidi altında. Vatandaşlar Son aylarda sokaklarda Onlarca Sokak köpeğinin uyuz Hastalığına yakalanmış şekilde Mahalle ve Çarşı merkezinde gezdiğini belirterek Yetkililerin biran önce buna çözüm bulması gerektiğini belirtiler. Vatandaşlar; "Bu uyuz hastalığı Sokak köpekleri vasıtasıyla Evlerimizdeki Hayvanlarımıza ve Dolaysıyla Biz İnsanlara Geçmesi Çok büyük bir salgının başlamasına neden olur, Okula giden çocuklarımız var ve bu büyük bir tehlike, bu iş büyümeden Yetkililerin Tedbir almasını istiyoruz, Kaymakamlık mı?, Belediye Mi?, Yoksa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri mi? Bu konuda Sorumlu Kimlerse Çaresine bakmalılar, Bulaşıcı olan bu Mikrop Yayılırsa İlçemizde Büyük bir karantina yaşanır ve Sorumlular bunun altından kalkamazlar, Mikrobu yayan Sokak Köpeklerine karşı Gerekeni yaparak bu halkı bu hastalığa karşı Koruyunuz" dediler.

UYUZ HASTALIĞI NEDİR?

Uyuz hastalığına gözle görülemeyen, milimetrenin yaklaşık üçte biri büyüklüğündeki ‘sarcoptes scabiei’ adlı akar türü bir parazit yol açıyor. Üst deri tabakasının altına yerleşen bu parazit, kendine ‘tünel’ açarak cilt içinde ilerliyor ve keratinle besleniyor. Bu nedenle de kaşıntı ve döküntüye neden oluyor.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri