20.9° / 11.7°

Sultanhanı ilçesi uyuz hastalığı tehdidi altında

Sultanhanı ilçesi uyuz hastalığı tehdidi altında
Tarih: 13.01.2020 10:49


Uzmanlar, son zamanlarda Türkiye’nin birçok yerinde görülen uyuz vakalarının arttığını belirttiler. Sultanhanı ilçesinde ise Onlarca uyuz Hastalığına yakalanmış Sokak köpekleri tehlike saçıyor.

özellikle öğrenciler arasında yoğun olarak görülen hastalıkla ilgili doktorlara başvuru sayısının giderek yoğunlaştığı uyarısında bulunuldu. Bu yıl karşılaşılan uyuz hastalığının öncekilerden farklı olarak klasik ilaçlarla çok zor geçtiğini ve önceki yöntemlerin etkisiz kaldığını belirten doktorlar çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.

Uyuz salgınının ciddi boyutlara ulaştığı ve hızla tüm Türkiye’ye yayıldığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP’li Gamze Taşçıer, Sağlık Bakanı Koca’ya “2019’da vaka sayısının on kat arttığına dair bilgiler doğru mudur?” diye sordu. Uyuz salgınının ciddiyetle ele alınmadığı için hızla tüm Türkiye'ye yayıldığını ve uyuz ilaçlarının piyasada bulunamadığını ifade eden Taşcıer, “2020 yılına girerken uyuz gibi bir hastalıkla mücadele edilmek zorunda kalınması birilerini düşündürmeli." dedi.


SULTANHANI İLÇESİ DE UYUZ MİKROBUNUN TEHDİDİNDE

Sultanhanı ilçesinde de Tedbirsizlik ve yetkililerin umursamazlığı nedeniyle son yıllarda sayıları çok fazla artan Sokak köpekleri nedeniyle Sultanhanı ilçeside Çok bulaşıcı olan Uyuz Hastalığının tehdidi altında. Vatandaşlar Son aylarda sokaklarda Onlarca Sokak köpeğinin uyuz Hastalığına yakalanmış şekilde Mahalle ve Çarşı merkezinde gezdiğini belirterek Yetkililerin biran önce buna çözüm bulması gerektiğini belirtiler. Vatandaşlar; "Bu uyuz hastalığı Sokak köpekleri vasıtasıyla Evlerimizdeki Hayvanlarımıza ve Dolaysıyla Biz İnsanlara Geçmesi Çok büyük bir salgının başlamasına neden olur, Okula giden çocuklarımız var ve bu büyük bir tehlike, bu iş büyümeden Yetkililerin Tedbir almasını istiyoruz, Kaymakamlık mı?, Belediye Mi?, Yoksa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri mi? Bu konuda Sorumlu Kimlerse Çaresine bakmalılar, Bulaşıcı olan bu Mikrop Yayılırsa İlçemizde Büyük bir karantina yaşanır ve Sorumlular bunun altından kalkamazlar, Mikrobu yayan Sokak Köpeklerine karşı Gerekeni yaparak bu halkı bu hastalığa karşı Koruyunuz" dediler.

UYUZ HASTALIĞI NEDİR?

Uyuz hastalığına gözle görülemeyen, milimetrenin yaklaşık üçte biri büyüklüğündeki ‘sarcoptes scabiei’ adlı akar türü bir parazit yol açıyor. Üst deri tabakasının altına yerleşen bu parazit, kendine ‘tünel’ açarak cilt içinde ilerliyor ve keratinle besleniyor. Bu nedenle de kaşıntı ve döküntüye neden oluyor.

  • BIST 100

    9057,64%-1,23
  • DOLAR

    39,24% 0,35
  • EURO

    44,48% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4156,28% -0,37
  • Ç. ALTIN

    6639,12% -0,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Hatay'da, tekstil fabrikasındaki yangın söndürüldü
Galatasaray’dan drone şov
Eşini odasında başından vurularak öldürülmüş halde buldu; tabanca bulunamadı,...
A Milli Kadın Futbol Takımı, İrlanda Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup oldu
Pazar yerinde tüfekle vuruldu
Edin Dzeko ve Dusan Tadic'e teşekkür plaketi verildi
Kırıkkale'de 'irtikap' soruşturmasında 5 tutuklama
İstanbul-Maltepe'de Marmaray durağında çocuklarının yanında darbedildi
Demir bariyerlere çarparak devrilen hafif ticari araçtaki 1'i çocuk 5 kişi ya...
Motosiklet ile bisiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı (2)
Antalyaspor-Trabzonspor: 0-2
Karabük'te toprak kayması; köy yolu kapandı
AK Partili Varank: CHP'li belediyeler hangi noktada bir işe imza atabildi
Mardin'de iki grup arasında silahlı kavga; 1 ölü/ Ek fotoğraf
Ankara’da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Antalyaspor-Trabzonspor: 0-2

Karabük'te toprak kayması; köy yolu kapandı

AK Partili Varank: CHP'li belediyeler hangi noktada bir işe imza atabildi

Mardin'de iki grup arasında silahlı kavga; 1 ölü/ Ek fotoğraf

Ankara’da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

İstanbul - Emine Erdoğan, 'Gastronomi Liseleri Projesi' tanıtım programına katıldı

Osimhen’le şampiyonluk dansı yapan Kadir Ircı'nın iş kazasında 2 parmağı kesildi

Galatasaray - Başakşehir / Fotoğraflar

Yolun karşısına geçmek isteyen köpeğin neden olduğu kaza kamerada; 4 yaralı

Çiftçilere 251 milyon TL destek ödemesi bugün yapılacak

İstanbul - Ataşehir'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı / Ek görüntüyle

Bankada şube müdürüne bıçak çeken şüpheli suçüstü yakalandı

Bakan Güler ve Bayraktar bir araya geldi

Galatasaray - Başakşehir FK maçından notlar / Fotoğraf eklendi

İstanbul-Tuzla'da fabrikada çıkan yangın söndürüldü / Geniş haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe Beko'yu kabul etti

Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasının iddianamesi kabul e...

Emine Erdoğan'dan 'Orman Dede' olarak bilinen Rahim Demirbaş için taziye mesajı

AFAD Başkanı Pehlivan: Afet bölgelerinde yapay zeka teknolojisini de devreye alacağız

İstanbul- Halıya sarılı cesedi denizde bulunan Sedef Güler cinayeti davasında sanık: Tek...

Eski BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, Şemdinli'de toprağa verildi