'Sultanhanı Kervansarayı' yabancı basının gözdesi oldu

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray’a geçmiş dönemlerde turist olarak gelen yapımcıların Sultanhanı Kervansarayı ve Ihlara Vadisindeki gezilerinin ardından İtalyan basını ve yapımcı şirketleri tarafından Selçuklu mimarisi yapılarda program çekimi kararı alındı.

İtalyan yapımcıların turist ve ünlüleri bir araya getirdiği macera ve spor programı ilk önce Aksaray Valiliğine sunuldu. Aksaray Valiliği öncülüğünde Sultanhanı Kaymakamlığı ve Sultanhanı Belediyesi tarafından ağırlanan İtalyan yapımcılar ilk önce Sultanhanı ilçesini gezerek program işleyişi hakkında fikir edindi. Programın yapılan AR-GE çalışmalarının ardından İtalya’dan gelen turist ve İtalyan ünlüler 800 yıllık tarihi kervansarayda buluştu.

Sultanhanı Kervansarayında set kuran yapımcı ekibin sunucusu Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak tarafından karşılandı. Sultanhanı ilçesinde olmaktan mutlu olduğunu belirten Cristiano Costantini başkandan Türk Kahvesi için fincan takımı hediye aldı. Hediye takdiminin ardından Costantini yarışmanın Aksaray ayağını başlattı. Yarışmanın çekimleri tarihi kervansarayda sürdürülürken, ziyaretçilere belli bir süre kapatıldı.


Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, “Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük kervansarayı, Selçuklu kervansarayı 1229 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış olan bir kervansaray, tabi pandemi döneminde çok turist alamadık. Fakat böyle organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bu proje gerçekten İtalya’da daha öncede Fransızların çektiği hem Türkiye’nin tarihi yerlerini tanıtmak hem de böyle macera dolu işte spor dolu yarışmayı burada bu kervansarayımızda seçtiler. Tabi biz mutluyuz. İnşallah böyle güzel projelere Sultanhanı Belediyesi olarak her zaman destek veriyoruz” dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri