Sultanhanı kervansarayı'na hala turistlerin gelmesi ilçe halkını tedirgin ediyor

Sultanhanı kervansarayı

 

Korona virüsü nedeniyle Türkiye'de Büyük çapta önlemler alınırken Sultanhanı kervansarayına hala Turistlerin gelmesi ilçe ve bölge halkını tedirgin ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili resmi Twitter hesabından bu gece yaptığı açıklamada, ''Son 24 saatte 3656 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 311’i POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 HASTAMIZI KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.'' ifadelerini kullandı.


Ülke çapında Korona virüsü nedeniyle olagan üstü önlemler alındı. Cami ve ibadet haneler dahil Halkın Toplu olarak buluna bileceği bir çok Yer kapatıldı ve Vatandaşlara evlerinde kalmaları önemle hatırlatıldı.


YABANCI TURİSTLER NEDEN ÜLKEMİZE ALINIYOR VE İLÇEMİZ VE BÖLGEMİZE GELİYOR?

Ülke genelinde ve Sultanhanı ilçemizde bu şekilde Tedbirler alınırken Sultanhanı Kervansarayına Uzakdoğulu başta olmak üzere Turist ziyaretlerinin devam etmesi ilçede ve Bölgemizde tedirginlik oluşturuyor. Bu sabah Saat 09:00 civarı Görüntülerini çektiğimiz Sultanhanı kervansarayında Uzakdoğulu Turistlerin bulunduğu Turist kafilesinin İlçemize gelmesi vatandaşlardan büyük tepkiler aldı.

Görüşlerini açıklayan vatandaşlar " Korona virüsü nedeniyle Devletimiz Ülke genelinde çok ciddi önlemler aldı. Vatandaşlarımızın Toplu olarak buluna bileceği neredeyse her yer kapandı Fakat her nedense İlçemize Turist kafileleri gelmeye devam ediyor. Biz vatandaşlara Evlerimizden çıkılmaması için sürekli uyarılar yapılıyorken Şuan görüyorsunuz uzakdoğulu olan bu Turist kafilesi bu büyük salgında bile ilçemize gelmiş bulunmakta, gözlemlediğim kadarıyla günlük mutlaka birkaçtane otobüs gelmekte, Neden bu turistler bu şekilde bir salgın varken gelebiliyorlar. Biz vatandaşlara "Evde kal" Denirken elin Turisti ilçemizde burnumuzun dibine kadar geliyor, yetkililere çağrıda bulunuyorum Bizleri Tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok! Bu Turistlerin bu salgın geçene kadar ilçemize gelmelerini istemiyoruz!. 

Bir Çok Yer Kapalıyken Kervansarayın Açık Tutulmasına da anlam veremiyoruz, Yetkililerin Virüs
 Süresi boyunca enazından Tedbir amaçlı kervansarayı kapatmasını ve daha tedbirli davranmasını bekliyoruz. Sonuçta Bu virüs İlçemize içeriden yayılmaz, Mutlaka dışarıdan gelir, bu nedenle bu şekilde Yaabancı Turistlerin İlçemize gelmesi çok çok tehlikeli ve Sakıncalı Yetkilileri biran önce bu konuda önlem almaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak Sultanhanı Gazetesi



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri