Tarihi tiyatro salonu´nun kafeterya´ya çevirilmesine tepki

Tarihi tiyatro salonu´nun kafeterya´ya çevirilmesine tepki

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

TİYATRO SALONU İÇİN TEPKİLER ARTIYOR
 
/resimler/2019-9/7/1412369426129.jpg
 
Yıllardır Aksaray´ın kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı tiyatro salonu ihale edilerek,yıllık 750 bin TL´ye bir   işletmeye verilmişti. Türkiye´nin en iyi akustik salonları arasında yer bulan tarihi tiyatro salonunun kafeterya olarak hizmete açılması sosyal medyada tepkilere neden oldu . Yıllardır hem tiyatro salonunda hem de diğer kültür merkezi ve Üniversite konferans salonlarında 20 yıldır organizasyon yapan müzik öğretmeni  Sait Yüksel sosyal medya hesabından durumu aktararak şunları yazdı 
 
TİYATRO SALONUNUN YENI HALİ
 
Aksaray´ın şu an en büyük sorunu kültürel etkinlik yapacak salon olmayışıdır. Bunu 20 yıldır Aksaray´da etkinlik yapan bir kişi olarak söylüyorum. Kültür merkezi kapasite ve akustik olarak yetersizdir. Üniversite de 1200 kişilik salon var etkinliklere açmıyor.Halbuki Türkiye´nin birçok üniversitelerinde etkinliklere açıktır .Eski tiyatro salonuna gelince müthiş bir akustiği vardı ve  tiyatrodan insanlar keyif alarak çıkıyorlardı. Aksaray´da restoran ve kafe kıtlığı varmış gibi tarihi binayı hedere etmek gerçekten Aksaray´a yakışmadı."ifadelerine yer verdi.
 
Mehmet Erkan," Harman Şehirin sembolleşmiş tarihi yapılarından birisine böyle bir tecavüzü reva görenler bu şehirde zaten çoktandır ölü olan yaşam ve insan kalitesine bir kurşun daha sıkmıştır. Canını seven kaçsın kurtarsın kendini buralardan."
 
Hasan Ali Elibol," nargilecilerden bir şey beklemeden sanata kültüre değer veren insanlar bir araya gelip bu amaca hizmet edecek yeni mekanlar kuramaz mı?
 
Murad Arslan," Bu coğrafyada mide keyfi ruhtan önemlidir..
Umut Zen," Ihanettir bu ,değerlere üvey evlat muamelesidir,orası sanat merkezi,belediye konservatuarı olmalıydı, Aksaray üniversitesine sanat okullarına öğrenci yetiştiren  millete hizmet eden bir kurum olarak kalmalıydı "
 
Rüya Kutnal Tümyanak ?´Aksaray´da yaşamış, hatta bizzat tiyatro yapıp sahneye çıkmış öğretmen olarak söylüyorum Aksaray´ın en büyük eksikliği kültüre verdiği değerdir."
 
Bunlara benzer binlerce atılan twetler Aksaray adına endişe verici boyutlara ulaştı.  Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer konuyla ilgili ihale edilmiş ancak ihaleyi alan firma yatırdığı teminatı yakarak terk ettiği için için sadece yeniden ihalesine vesile olmuştur. Ancak geçmiş yılda Tiyatro binası yenileniyor diye bilbordlar da görseller  yer aldığında tüm sanat çevreleri sevinmişti.
 
Sanat sever vatandaşlar,"Tadilat tamamlandıktan sonra  ticari alan olarak ihale edildiğinde bile Tiyatro salonu özelliği kalacak sanıldı. Ancak sonradan ihale alan firma sahipleri Dallas dizilerinde bilinen giriş kapılarında Fransızca isim verilmesi ve tarihi dokuya uymayan ucube giriş takın yapılmasıyla neleri kaybettiğimizi anladık ve yok olan tarihi değerimiz vicdanları yaraladı."dedi.
 
Aksaraylı sanat severler bu hatayı en kısa zamanda ya yeni bir sanat merkezi yapılarak ihtiyacın giderilmesini istediler ayrıca mevcut  İşletmeyi tiyatro salonu ruhuna uygun mekan olarak düzenlenmelidir dediler.
 
/resimler/2019-9/7/1413226614600.jpg


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri