Tarım ve Orman Bakanlığı'na 2 bin 153 sözleşmeli personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı

 

Antalya'da aday memur temel eğitim programında konuşan Bakan Pakdemirli, Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen bakanlık ve bağlı kuruluşlarında istihdam edilen ve temel eğitimleri Antalya'da süren memur adaylarıyla bir araya geldi.

Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyuran Bakan Pakdemirli, "Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz'' dedi.

Mühendis kadrosu için yükseköğretim kurumlarının ilgili birimlerinden mezun olmak şartı aranırken, sağlık teknikeri için yükseköğretim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. 50 kişilik teknisyen kadrosu için en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim şartı aranırken, tekniker kadrosu için ise en az ön lisans mesleki teknik öğrenime sahip olmak gerekiyor. Veteriner Fakültelerinden mezun olanlar ise 790 kişinin alınacağı veterinerlik kadrosu için başvuruda bulunabilecek.

ADAY MEMURLAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, 2019-2020 yılları arasında, değişik unvanlarda göreve başlayan 488 aday memuru 10 günlük temel eğitimini tamamladı.

Türkiye genelinde ilk kez toplu olarak yapılan ve Antalya'da gerçekleştirilen eğitimlerin son günü de Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Bakanlık ailesine yeni katılan personele hitap etti.

"FARK OLUŞTURUN REHAVETE KAPILMAYIN"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kapsamı doğrultusunda, hayati bir önemde olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, mesleğe yeni başlayan personele 'fark oluşturun, rehavete kapılmayın' diye seslendi; 'Kadrosu, görevi, kıdemi her ne olursa olsun bütün yol arkadaşlarımız bizler için değerli. Bu değeri konumlarken mesai arkadaşlarımdan istediğim tek bir parametre var: fark yaratmak! Lütfen sizler de içinizdeki cevheri, dokunduğunuz her konuya yansıtın. İşinizi aşkla, canla ve başla yapın. Vatandaşa giden her hizmeti kolaylaştırın ve lütfen öncü olun, lider olun, rehber olun. Ve özellikle altını çizmek istiyorum ki; heyecanla başladıktan bir zaman sonra, herhangi bir rehavetin üzerinize sinmesine asla müsaade etmeyin. Çünkü bizler de artık buna müsaade etmeyeceğiz. Geçenlerde de ifade etmiştim: artık Bakanlık olarak farklı bir insan kaynakları politikası izleyeceğiz. İnşallah artık çalışanın, fark yaratanın mükâfatlandırıldığı bir yönetim sistemine geçiyoruz. Yakın bir zamanda detayları da sizlerle paylaşmış olacağız.''

Bakan Pakdemirli, yeni memurlara 'Dil öğrenin, teknolojiyi takip edin, işinizin hakkını verin' tavsiyelerinde de bulundu; ''45 yıllık tecrübem bana şunu öğretti; bir değil en az üç altın bileziğiniz olsun! Bu zihninizin çok yönlü düşünmesini sağlayacak ve dolayısıyla sizi hem daha verimli kılacak hem de farkınızı ortaya koyacaktır. Diğer bir tavsiyem, karakterinizi "girişimci" olmaya zorlayın! Biliyorsunuz, İngilizce artık olmazsa olmaz! İngilizceyi bilin, artı bir dil daha öğrenin! Yurtdışını deneyimleyin, teknolojiden haberdar olun! Bu yaşlarda muhakkak kendinize yatırım yapın! Ve unutmayın, kendine yapılan yatırım, en iyi yatırımdır! Ve en önemlisi de; heyecanınızı, hayallerinizi, hedeflerinizi hep diri tutun! Çünkü bizim her kurumda olduğu gibi, heyecanını yitirmeyen girişimci insanlara, işini iyi yapan, işinin hakkını veren, işiyle bütünleşen ehil ve çalışkan kardeşlerimize ihtiyacımız var! Sizler görevinizi iyi yaparsanız; ben, şahsım adına değil vatandaşımız adına memnun olacağım!''



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri