Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Aksaray’da Ziyaret

Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Aksaray’da Ziyaret

Mersin ve Tarsus ekibi Bağımsız Medya'yı inceledi

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Üyesinden Aksaray’da, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanına Ziyaret
MersinHaber.com ve 27 Aralık Gazetesi Sahibi Timuçin Bağcı, Tarsus Gazeteciler Cemiyetini temsilen, Aksaray’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı ve Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Ay’ı çalışma ofisinde ziyaret etti. 
Uzun yıllar gazetecilik mesleğine gönül veren ve aktif olarak bir çok mecrada mesleğini icra eden, aynı zamanda meslek örgütlerinde görev almış deneyimli gazeteci Abdulkadir Ayı’ı, Aksaray Merkez’deki çalışma ofisinde ziyaret eden, MersinHaber.com ve adını Tarsus’un kuruluş tarihinden alan “27 Aralık Gazetesi” imtiyaz sahibi Timuçin Bağcı, Ulusalın mutfağı olan, Yerel medyanın içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında sohbet etti.
Cemiyeti temsilen ziyarette bulunan Gazeteci Bağcı, “Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim ve Yönetim Kurulu ile üyelerinin kucak dolusu selamlarını getirdim. Gazetecilik mesleğine gönlünü ve yıllarını verip, öncelikle yaşadığı kenttin gözü, kulağı ve sesi olan tüm arkadaşlarımızın gerek cemiyet gerek ise şahsım olarak, mesafe gözetmeksizin yanındayız.” ifadelerini kullanarak misafirperverliğinden ötürü Ay’a teşekkürlerini iletti.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren 32 yılı bulan Gazete ve Radyoculuk deneyimi ile Aksaray Merkezli, bölgesel yayın ağı ile Orta Anadolu’nun nabzını tutan, Meslek Örgütlerinde kuruculuk, başkanlık ve aktif olarak yönetimlerinde bulunan Abdulkadir Ay ise, “Öncelikle ziyaretlerinizden ötürü memnuniyetimi iletmek isterim. Mesleki manada var gücümüzle işlerimizi yapmaya devam ederken, aktif olarak, mesleki sivil toplum kuruluşlarında görev aldık ve süren görevlerimiz var. ” dedi.
“OrtaŞehir Projesi  ve Hızlı Tren”
Gazeteci Ay kente hızlı trenin gelmesi için de başlatılan imza kampanyasının devam ettiğini ifade ederek “Turistik Tesisler, Turizm Kongre Merkezi ve Turizm Fuarlarının yapılacağı, Orta Anadolu bölgesinin birlikte kalkınması için kurulabilecek olan bir kent 4 ili birden temsil edebilir. Aksaray Nevşehir yolu üzerinden geçecek olan Niğde Ankara arası yapılan Otoban’ın kesiştiği alanda yeni bir kent kurulabilir. Orta Anadolu Bölgesinde ayrılığa neden olan otoyolun iller arasında kaynaşma yolu olması İçin “Yeşil Doğa Porjesi” kapsamında dört ilin ortak sunduğu OrtaŞehir projesi ilgi görebilir.” dedi.
“Hızlı Tren İçin İmza Desteği”
Ziyaretin sonunda ise MersinHaber.com ve 27 Aralık Gazetesi sahibi Tarsus Gazeteciler Cemiyet üyesi Timuçin Bağcı, Aksaray’a Hızlı Trenin gelmesi için başlatılan imza kampanyasına “imza desteği” verip, Abdulkadir Ay’ı Mersin’e davet ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri