Tavşan avlayan kaçak avcılara 11 bin 533 lira para cezası kesildi

Tavşan avlayan kaçak avcılara 11 bin 533 lira para cezası kesildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Aksaray Şube Müdürlüğü ekipleri , usulsüz,ruhsatsız tüfek ve av günü  dışında tavşan avına çıkan 8 kişiye 11 bin 533 lira idari para cezası kesildi.
 
 
Aksaray´da kaçak avcılarla mücadele kapsamında denetimlerini aralıksız sürdüren Doğa Koruma ve Milli Parklar 8 Bölge Aksaray Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde havadan(drone)tespit ettiği 14 kişiye idari işlem yaparak 20 bin lira idari para cezası kesmiş ve 3 takozsuz tüfeğe de el koymuştu.
 
Koruma ve kontrol faaliyetlerini aralıksız sürdüren Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü Aksaray Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülağaç ilçesi Demirci kasabası  kırsal alanda kaçak av ihbarı üzerine  jandarma ekipleri ile birlikte bölgeye intikal ederek,köpeklerle 8 kişiyi tavşan avlarken suçüstü yakaladı. Usulsüz ve belirlenen ´Avgünü´ dışında avlandığı tespit edilen 8 kişiye, 11 bin 533 lira idari para cezası kesildi.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü Aksaray Şube Müdürlüğü ekipleri 5´i ruhsatsız 3´ü takozsuz tüfeğe de el koydu.


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri