26.9° / 13.8°

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Karamık: Komisyonumuza 18 bin 949 dilekçe ulaştı

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Karamık: Komisyonumuza 18 bin 949 dilekçe ulaştı

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Karamık: Komisyonumuza 18 bin 949 dilekçe ulaştı
Tarih: 14.05.2025 20:18 Güncelleme: 14.05.2025 20:18

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)- TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık, komisyona e-dilekçe sistemi üzerinden posta, elden, faks ya da milletvekilleriyle kurumlar üzerinden dilekçeler geldiğini belirterek, "28'inci Yasama Dönemi'nde Komisyonumuza gelen toplam başvuru sayısı 13 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla 18 bin 949'a ulaşmış bulunmaktadır" dedi.

TBMM Dilekçe Komisyonu itiraza uğrayan Başkanlık Divanı kararlarını görüşmek üzere AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısının açılışında konuşan Karamık, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'i anarak, "Merhum Sırrı Süreyya Önder'in özellikle son dönemde büyük emek verdiği 'Terörsüz Türkiye' hedefinin gerçekleşmesi, ülkemizin huzuruna, milli birlik ve kardeşliğimize ebedi bir hizmet olacaktır. Bu hedefe Allah'ın izniyle ulaşacağımıza da yürekten inanıyorum. Bu minvalde PKK'nın silah bırakma ve kendini feshetme kararını açıklaması, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayıp Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve liderliğinde yürütülen 'Terörsüz Türkiye Süreci'nin önemli bir aşamaya geldiğini de göstermektedir. Sürecin sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde ilerlemesi için devlet kurumlarımızın gerekli tüm önlemleri alacağına, atılacak adımların titizlikle ve şeffaflıkla gerçekleşeceğine inanıyorum. Sürecin ülkemiz ve bölgemiz adına hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

'KANUNUN DİLEKÇEDE BULUNMASINI ZORUNLU GÖRDÜĞÜ ŞARTLARI TAŞIMAYANLAR GÖRÜŞÜLMÜYOR'

Komisyonun anayasal dilekçe hakkının kullanılması kapsamında, vatandaşlardan gelen dilekçeleri incelediklerini kaydeden Karamık, "Komisyonumuza başta e-dilekçe sistemi olmak üzere posta, elden, faks ya da milletvekilleriyle kurumlar üzerinden dilekçeler gelmektedir. 28'inci Yasama Dönemi'nde Komisyonumuza gelen toplam başvuru sayısı 13 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla 18 bin 949'a ulaşmış bulunmaktadır. Komisyonumuza gelen dilekçeleri TBMM İçtüzüğünün 116'ncı maddesinde belirtilen hükümler kapsamında öncelikle Komisyonumuzun Başkan, Başkan Vekili, Sözcü ve Katibinden oluşan Başkanlık Divanı marifetiyle inceleniyor. Burada belli bir konuyu ihtiva etmeyen, yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren, yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili olan veya haklarında bu merciler tarafından verilmiş bir karar bulunan, yetkili idari makamlarca verilen kesin cevap suretini ihtiva etmeyen, kanunun dilekçede bulunmasını zorunlu gördüğü şartlardan herhangi birini taşımayan dilekçelerin görüşülemeyeceğini karara bağlamaktayız" diye konuştu.

‘16 BİN DİLEKÇE HAKKINDA 9 BİN 46 KARAR ALINDI’

Karamık ayrıca, 18 Temmuz 2023 tarihinden bu yana 25 Başkanlık Divanı toplantısı yapıldığını ve halihazırda 16 bin 928 dilekçe hakkında 9 bin 46 kararın alındığını söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Kazada ölen polis memuru Sakarya’da toprağa verildi
İstanbul - Pendik Aydos Ormanı’nda başlayan yangın büyümeden söndürüldü
İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (6)
İstanbul - Beykoz'da denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı, kay...
Aydın'da maki yangını (2)
Mardin’de örtü yangını
İsviçre'den tatile geldikten 3 saat sonra evleri yandı
Aksaray'da kum fırtınası zincirleme kazaya neden oldu: 11 yaralı
Mardin’de örtü yangını (2)
Okul bahçesine girip kılıçla çocukların topunu keserek Atatürk'e hakaret eden...
Wagner Pina, bu gece Trabzon’a geliyor
Yavuz Ağıralioğlu: Siz, CHP'yi yenmeyi sevdiniz
Bakan Göktaş’tan Şehit Albay Maden'in ailesine taziye telefonu
Kontrollü yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü; o anlar kamerada
Bodrum'da tarım arazisinde yangın, 2 hektar zarar gördü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Wagner Pina, bu gece Trabzon’a geliyor

Yavuz Ağıralioğlu: Siz, CHP'yi yenmeyi sevdiniz

Bakan Göktaş’tan Şehit Albay Maden'in ailesine taziye telefonu

Kontrollü yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü; o anlar kamerada

Bodrum'da tarım arazisinde yangın, 2 hektar zarar gördü

Bakan Bak: Hep beraber bu yazı hareketli geçireceğiz

Rusya ve ABD istihbaratlarının başkanları görüştü

Çin uçağı teknik arıza nedeniyle Samsun’a zorunlu iniş yaptı

İstanbul - Ataşehir’de sanayi sitesinde çıkan yangına ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul - Bakan Yerlikaya: Bir ihbar, bir canı kurtarabilir; bir çağrı, bir suçu önleye...

Erzurum'da taş ocağındaki göçükte ölen 3 işçi toprağa verildi

İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (5)

Manisa'daki orman yangını 2’nci gününde (2)

İzmir'de orman yangını (3)

Akdeniz'de amatör balıkçılar balina görüntüledi

Basketbolda Galatasaray, Jerome Robinson’u kadrosuna kattı

İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (4)

Netanyahu'nun bu hafta yapılacak duruşmaları ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların 3 yavrusu dünya geldi

İstanbul-Silivri'de otluk alanda çıkan yangın çiftliğe sıçradı

Osmaniye'de orman yangını