18.8° / 5.3°

Türkiye

Türkiye Haberleri

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı
Tarih: 19.11.2024 21:16

Taha AYHAN/ANKARA, (DHA)- TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, 'Dahiliye Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında toplandı. Önder, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri'nin tarihi ve doğal güzellikleri açısından özel bir şehir olduğunu ve şehrin her tarafında bu izleri görmenin mümkün olduğunu anlattı. Kayserililerin ikramı sevdiğini ancak israfı sevmediğini kaydeden Çopuroğlu, "Bugünlerde bazı belediyelerin milyonlarca lirayı sanatçılara ve teknik ekibe verdiğini duyuyor ve görüyoruz. Bu kadar büyük harcama vicdanınızı sızlatmıyor mu? Madem konserleri illa ki yapacaksınız biraz pazarlık etseydiniz. 5 yıl çabuk gelip geçer, israf etmeyin ve eser bırakın" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Diyarbakır'ın kadim ve tarihi bir kent olduğunu belirterek, "Nüfusu 2 milyona yaklaşmış ama bütçeden alması gereken payları almıyor maalesef. 2 milyonluk kent olup da kentin içerisinde raylı sistemi olmayan, ulaşım altyapısı olmayan başka bir kent yok. Soru sordum Bakanlığa, cevap verdiler; Bursa'da Bakanlığın yürüttüğü raylı sistemle ilgili çalışma var, Kocaeli'de var, başka illerde yapılmış daha önceden devam eden projeler, İstanbul'da var ama Diyarbakır'la ilgili olarak, raylı sistemle ilgili olarak bir yatırım programı yok, bu bütçede de yok. En büyük sorunlarından bir tanesi otoban meselesi. Otoban Urfa'ya kadar geldi. Nüfusu 2 milyon olan başka bir şehirle ilgili, otobanla ilgili her çalışma yapılmış ama Diyarbakır'la ilgili çalışma yok. Onun da sorusunu sordum, 2034 yılında planlanmış Urfa'dan Diyarbakır'a otoban projesi, 2034 yılında. 2024 yılındayız, 2034 yılında ancak projelendirilecek. Şimdi hem 'Avrupa Birliğinin yolu Diyarbakır'dan geçer.' diyorsunuz, 'Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer.' diyorsunuz ama hızlı tren geçmiyor, kara tren geçiyor, otoban geçmiyor, normal yollar berbat. Dolayısıyla, eğer gerçekten Diyarbakır'ı Ankara'ya bağlamak istiyorsanız ilk önce bu projelerle bağlayacaksınız" diye konuşu.

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ise "Türkiye'nin sanayileşme ve kalkınma tarihinde unutulmaz bir yere sahip olan Nuri Demirağ, demir yollarımızı inşa ederek ülkemizin ulaşım altyapısına büyük katkılar sağlamıştır; bu başarılarıyla Demirağ soyadını almıştır. Nuri Demirağ sadece demir yollarında değil, Türkiye'nin ilk uçak fabrikasını kurarak yerli havacılık sanayisini başlatan bir vizyonerdi. Havacılık eğitimleri için Gök Okulu'nu kurmuş, tamamen yerli uçak ve planörler üretilmiştir. Onun çalışmaları milli sanayiye ve bağımsız bir Türkiye'ye olan inancının birer göstergesidir. Bugün, Sivas'ımızın yetiştirmiş olduğu bir değer olan Nuri Demirağ'ın cesareti ve girişimciliği halen konuşulmaktadır" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,72% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3670,18% -1,04
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Polisin ‘Sana adam sözü demesi’ üzerine benzin dolu bidonu bırakıp intihardan...
Ankara'da fuhuş tuzağı ile dolandırıcılık yapan çeteye operasyon: 22 gözaltı
İstanbul - Bakırköy'de polise ateş edip kaçan iki kişi, kaza yaptıktan sonra ...
2 köpeğiyle çıktığı yürüyüşten dönmeyince arama çalışması başlatıldı (2)
Edirne’de kar yağışı başladı
Taziye ziyaretinden dönenlerin bulunduğu minibüs takla attı: 1 ölü, 10 yaralı
Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımıza yönelik 'cunta' ifadesi, son derece talihsiz b...
Kasiyer ile tartışmasının ardından fenalaşan kadın hastanede hayatını kaybett...
Çorum'da inşaat halindeki binada istiflenmiş plastik su boruları yandı
Balıkesir’de balık restoranındaki yangında 1 kişi yaralandı
İstanbul - Fatih’te 3 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
Kazada hayatını kaybeden 3 öğretmen Düzce’de toprağa verildi (2)
Milli Taekwondocular Sırbistan'tanda 7’si altın 13 madalyayla zirveye çıktı /...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un kızı dünya evine girdi
TIR'a arkadan çarpan otomobil sürücüsü öldü
Polisin ‘Sana adam sözü demesi’ üzerine benzin dolu bidonu bırakıp intihardan...
Ankara'da fuhuş tuzağı ile dolandırıcılık yapan çeteye operasyon: 22 gözaltı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kazada hayatını kaybeden 3 öğretmen Düzce’de toprağa verildi (2)

Milli Taekwondocular Sırbistan'tanda 7’si altın 13 madalyayla zirveye çıktı / Fotoğraf e...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un kızı dünya evine girdi

TIR'a arkadan çarpan otomobil sürücüsü öldü

Polisin ‘Sana adam sözü demesi’ üzerine benzin dolu bidonu bırakıp intihardan vazgeçti

Fenerbahçe - Trabzonspor maçını izlerken beyin kanaması geçirdi

Dervişoğlu'ndan yeniden genel başkanlığa seçilen Özel'e tebrik mesajı

Tekirdağ’da tren ile peron arasına sıkışan kadın yaralandı

Amasya’da otomobil Tersakan Çayı’na düştü: 5 yaralı

BUDO deniz otobüsünde yangın: 4 yolcu dumandan etkilendi

BUDO deniz otobüsünde yangın: 4 yolcu dumandan etkilendi (2)

Bakan Uraloğlu'ndan Özel'in 'cunta' açıklamalarına tepki

Depremde 2 kızı ölen acılı anne, 15 gündür kayıp kızı için yardım çağrısında bulundu

Bakan Kurum: Cumhurbaşkanımızın vatan, millet sevgisini, sorgulamak Özel’in haddi değild...

Kayseri’de amatör futbolcudan maçtan sonra evlilik teklifi

MKE Ankaragücü - Gençlerbirliği: 0-3

İstanbul - Başakşehir’de İETT otobüsü duvara çarptı: 5 yolcu yaralandı

Anderson Talisca: Penaltı en anlamlı golümdü

Adalet Bakanı Tunç, Sakarya Adalet Sarayı inşaatında incelmelerde bulundu

Adalet Bakanı Tunç, Sakarya Adalet Sarayı inşaatında incelmelerde bulundu/Ek fotoğraf

Evi yanan kadın: Evim 1 saat içinde yandı, bir şey yapamadık