25.6° / 10.8°

TBMM Genel Kurulu'nda, 'televizyon programcısı' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, 'televizyon programcısı' tartışması

TBMM Genel Kurulu
Tarih: 12.02.2025 19:33 Güncelleme: 12.02.2025 19:33

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)- TBMM Genel Kurulu'nda, televizyon programcısı Zahide Yetiş'in, 'Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu' toplantısına katılması tartışmalara neden oldu.

TBMM Genel Kurulu, 'Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Yeni Yol grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, gündüz kuşağında yer alan televizyon programlarını eleştirerek, "Bugün Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu Zahide Yetiş'i dinleyecek. Ben merak ediyorum, acaba Sayın Hulki Cevizoğlu, TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonunun Zahide Yetiş'ten öğreneceği ne var?" dedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Yetiş'in komisyona katılmasını eleştirdi.

AK PARTİ'Lİ ZENGİN: İNCELEME DURUMUNDA

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise kadın kuşağı programlarının önemli olduğunu ve geçmişte evlilik programlarına son verildiğini; ancak halen problemlerin bulunduğunu söyledi. Zengin, "Hepimizin oylarıyla Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu komisyon bu işleri yaparken, bu konuda araştırma yaparken elbette ki televizyon programlarını da incelemek durumunda" dedi.

CHP'Lİ BAŞARIR: ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİK

CHP'li Başarır tekrar söz alarak, "TBMM'deki bir komisyona Zahide Yetiş'in gelmesi o programların içeriğini meşrulaştırıyor. Benim itirazım bu. Bu, doğru bir şey değil. Şimdi, öyle videolar attılar ki benim midem bulandı. Kayınvalidesine tokat atar, kadın-erkek birbirine girer, Zahide Yetiş ayırır; olmadık hakaretler, küfürler bu programda olur, RTÜK bununla ilgili hiçbir yaptırım uygulamaz. Ahlaki ve kültürel değerlerini yitiren bir toplum, yok olmaya mahkum. Maalesef ki televizyonlar da, siyaset de, gazeteler de, sanatçılar da her şeyi reyting kaygısıyla yapıyor. Biz iğneyi de kendimize batıralım" dedi.

AK PARTİ'Lİ ZENGİN: AİLE BAKANLIĞINA ERKEKLER BAKAN OLSUN

AK Parti'li Zengin ise komisyon başkanın, 'erkek' olması ile ilgili eleştirilere cevaben, "Doğrusu ben kadın meselesinin sadece kadınlar tarafından konuşulmasını problemli görüyorum. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna erkek milletvekilleri gelmek istemiyor. Oysa kadın problemini erkekler olmadan çözemeyiz. O yüzden bazen Aile Bakanlığına bakıyorum, hep kadınlar oluyor. Ben diyorum ki, erkekler bakan olsun, şu problemleri yakından bir görsünler bakalım. Sayın Bakanımız yanlış anlamasın, çok iyi bakanlık yapıyor, onu kastederek ifade etmiyorum; ama aile meselesinin bütün problemleri kadınların üzerine yıkılıyor. Toplumdaki bütün kadına dair problemler kadınların üzerine yıkılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu yaşanan tartışmanın ardından siyasi parti gruplarının TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergeleri üzerine görüşmelerini sürdürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9277,01%2,98
  • DOLAR

    39,14% -0,01
  • EURO

    44,73% 0,41
  • GRAM ALTIN

    4226,16% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6703,26% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Minibüs tarlaya savrulup, devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bakan Güler, Brüksel'de ‘Elektromanyetik Harp Koalisyonu Niyet Mektubu İmza T...
İstanbul - 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve köprülerde bayram yoğunluğu gece de...
Sakarya’da 2 katlı ev yangında küle döndü
4 yıl önce kaybolan Emrah’ın ev arkadaşı canlı yayında gözaltına alındı (3)
Adana'da huzurevinde tanışan çift dünyaevine girdi
İstanbul - İstanbul'un çıkış güzergahlarında trafik yoğunluğu
İnfaz düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle Ankara’da cezaevlerinde tahliyeler ...
Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 11 yaralı
Çanakkale’de zincirleme kaza: 5 yaralı
Bölge Adliye Mahkemesi savcısından Nevzat Bahtiyar aleyhine temyiz başvurusu
Parkta sallanırken devrilen demir salıncağın altında kalan Yağız hayatını kay...
Tartıştığı arkadaşını, boğazına şişe saplayıp öldürdü
Çeşme’de silahlı saldırıya uğrayan iş insanı yaralandı
Freni boşalan kamyon devrildi; 1 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bölge Adliye Mahkemesi savcısından Nevzat Bahtiyar aleyhine temyiz başvurusu

Parkta sallanırken devrilen demir salıncağın altında kalan Yağız hayatını kaybetti

Tartıştığı arkadaşını, boğazına şişe saplayıp öldürdü

Çeşme’de silahlı saldırıya uğrayan iş insanı yaralandı

Freni boşalan kamyon devrildi; 1 yaralı

İstanbul - Özgür Özel, Gaziosmanpaşa'da konuştu

25 yıl sonra 1'inci Lig'e çıkan Van Spor'dan coşkulu kutlama

Yalova merkezli 5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 6 tutuklu

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle SDG'nin resmi bir görüşmesi o...

Trabzonspor’un yeni sezon formaları satışa çıkıyor

Koruma altına alınan çocuğu geri verilmeyince boğazına bıçak dayayıp, evini yaktı

Mardin'de 350 dönüm buğday ekili alan yandı (2)

İstanbul - Sultangazi’de gecekonduda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

İstanbul - Özel halk otobüsünün motorunda çıkan yangın, şoför tarafından yangın söndürme...

Bartın'da cankurtaranlar tatbikatla göreve başladı

İstanbul - Beykoz’da seyir halindeyken fenalaşan sürücü otomobilinde kilitli kaldı

İstanbul - Tarihi 'Orient Express', 64 yolcusuyla Sirkeci’ye geldi

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda dereceye giren sporcular, gül ve meşalelerle karşıla...

Şanlıurfa’da istinat duvarı çöktü; 4 işçi yaralandı

Kırmızı ışıkta duran kamyondan karpuz çaldı; o anlar kamerada

İstanbul - Küçükçekmece’de iş yerinde darp edilen Yakup Kaplan yaşadıklarını anlattı