TEMA Vakfının düzenlediği "Meşe Palamudu Toplama Etkinliği" gerçekleştirildi

TEMA Vakfının düzenlediği

TEMA Vakfının düzenlediği "Meşe Palamudu Toplama Etkinliği" gerçekleştirildi

TEMA Vakfının düzenlediği "Meşe Palamudu Toplama Etkinliği" gerçekleştirildi
 

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) İl Temsilciliği tarafından, Aksaray Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, Mezun TEMA ve Aktif TEMA gönüllülerinin katımıyla gerçekleştirilen programda, çocuklara doğa bilinci ve ormanların önemi anlatıldı.
 

 

Kılıçaslan Parkında düzenlenen etkinlikte farklı okullardan gelen öğrenciler, ellerindeki poşetlere doğada buldukları meşe palamutlarını doldurdu.
 

Öğretmenleriyle birlikte filizlendirecekleri ve meşe fidanı haline getirecekleri palamutları toplayan öğrenciler unutamayacakları bir gün geçirdi.
 

TEMA Aksaray İl Temsilcisi Raziye Kayan, her yıl farklı bir temaya dikkati çekmek istediklerini ve çocuklara orman sevgisini aşılamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
 

Meşe ağaçlarının erozyonu önlemede etkin rol oynadığını dile getiren Kayan:
 

"Anadolu ağacı olan meşenin palamutları, yuva bulup toprakla buluştuğunda faydalı hizmetler veriyor. Meşe ağacı, köklerinin kapladığı alandaki toprağı kucaklıyor, bir arada tutuyor. Bu alandaki toprağa düşen yağmur damlalarının şiddetini hafifletiyor. Yağmur suyunun toprakta tutulmasına yardım ediyor. Rüzgârın hızını azaltıyor, dökülmüş yaprakları sayesinde toprağın kaybettiği besini geri kazanmasına destek oluyor. Toprak bereketli olunca üretilen gıdalar sağlıklı oluyor, gıda güvenliği sağlanıyor. Özetle, meşe palamutları yuvalarına kavuşunca kendisi dâhil binlerce canlının geleceği için çalışıyor. Çalışmalarımız toplanan meşelerin Minik ve Yavru Temalılar tarafından okullarında tüpleme yaparak gelecek yıl okul bahçelerinde,  Aksaray’ın çıplak tepelerinde ve orman alanlarında toprakla buluşturulmasıyla devam edecek."
 

Ağaca ve toprağa gönül vermiş herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet eden Raziye Kayan, "Cumhuriyet'in 100. yılında İl Temsilciliği olarak ağaçlandırma çalışmalarımız tüm TEMA Gönüllerimizle birlikte halkımızı da çalışmalarımıza dâhil ederek devam edeceğiz. " dedi
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri