Temiz Suya Hasret Milyonlar

Temiz Suya Hasret Milyonlar

Temiz Suya Hasret Milyonlar

Afrika'da ve Asya'nın bazı bölgelerinde hala milyonlarca insanın temiz suya ulaşamadığı bilinen bir gerçek.

İstatistiklere bakıldığında ölümlerin büyük bir kısmı enfeksiyon kaynaklı, yani temizliğin olmadığı ortamlarda hayat mücadelesi verilen bölgelerde olduğu anlaşılıyor.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı yıllar önce bu gerçekten yola çıkarak su kuyusu projesi başlatıp, dünyada herkesin hak ettiği temiz suya erişimi kolay kılmak için günümüze kadar çok sistemli bir çalışma yürütüyor.

 

Proje hakkında bilgi veren Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, sadece Aksaray'lı hayırseverlerin onlarca kuyu açtırarak, insanların mutluluğuna vesile olduklarını belirtti.

 

SU GİBİ AZİZ OL

Türkiye'de insanların yaşadıkları şartlarla hayata bakış açılarının o yönde olduğunu ifade eden Korkmaz, ülkemizde suyu rahatça kullanıp israf edenler varken, Afrika'da milyonlarca insanın temiz suya ulaşmak için 8-10 saat yürümek zorunda olduklarını tahmin etmek zordur dedi. Nehirde abdest alırken dahi suyu israf etmememizi telkin eden İslam'ın mensupları olarak hem israftan kaçınmak hem de kardeşlerimize temiz su ulaştırmanın hazzını yaşabiliriz diyen Korkmaz su kuyusu projesinin önemine vurgu yaptı.

 

BİR SU KUYUSU 3000 EURO

Aksaray İHH aracılığıyla Afrika ve Asya'da yaklaşık 60 su kuyusunun açıldığını ifade eden dernek başkanı Şenol Korkmaz, su kuyusu açtırmakla insanlara sadece temiz su imkanı sağlamak değil aynı zamanda kirli sudan kaynaklı ölümlerin de önüne geçilmiş olacağına dikkatleri çekti.

 

PROJE SONUNDA ZİYARET

Su Kuyusu açıldıktan sonra açılış merasiminin videosu ve fotoğrafının çerçevelenmiş olarak hayırsevere takdim edildiğini belirten Aksaray İHH Başkanı Korkmaz herkesi bu hayırlı hizmete davet etti.



Anahtar Kelimeler: Temiz Hasret Milyonlar
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri