THM sanatçımız Doğan Karakülah´ı kaybettik

THM sanatçımız Doğan Karakülah´ı kaybettik

aksaray haberleri | aksarayhaber68

/resimler/2019-9/12/0625556433410.jpg

4 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören THM sanatçımız Doğan Karakülah,11 eylül gecesi yaşamını yitirdi

Sanatçı karakülah,2014 Yılında TRT ile Valiliğimiz işbirliğinde yapılan Aksaray Türküleri Albümünde "Eşmekayanın Kavakları Gölgeli" türküsünü okuyan ve yine aynı albüm içerisinde yer alan "Duvar Üstünde Duvar (Konma Bülbül) ve İnce Çayır " türkülerimizin TRT repertuarına girmesinde büyük katkıları olmuştur.

 
DOĞAN KARAKÜLAH
 
Aksaray´ımızın yetiştirdiği değerli sanatçımız Doğan KARAKÜLAH, 22.04.1972 yılında Ortaköy İlçemizin Camızlık Köyü´nde Fuat ile Zeliha çiftinin 7. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Aratol İlköğretim Okulu´nda tamamladı. Çocukluğundan itibaren müziğe ilgi duyan KARAKÜLAH, 12 yaşında ritim saza başladı. İlerleyen yıllarda kendisini daha da geliştiren sanatçımız 17 yaşlarında düğünlerde çalıp söylemeye başladı. Bağlama konusundaki mahareti ve sesiyle kısa süre içerisinde Aksaray´da ve çevre illerde tanınır hale geldi.
 
Doğan KARAKÜLAH, Aksaray türkülerinde büyük emeği olan ve birçok Aksaray türküsünün derlenmesinde kaynak kişi olarak bilinen dedesi Baymışlı Bayram Çalışkan´dan da oldukça etkilenmiş ve onun yolundan gitmeye gayret göstermiştir. 
 
Doğan KARAKÜLAH, askere gitmeden önce İlkay Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten Ayperi ve Soner isimli iki çocukları olmuştur. Askerden sonra profesyonel olarak sanat hayatına kaldığı yerden devam eden KARAKÜLAH, bu dönemde ?Konma Bülbül? isminde ulusal bir albüm yapmış, sonraki yıllarda da albüm çalışmalarını devam ettirmiştir.
 
Doğan KARAKÜLAH güçlü sesi ve bağlamadaki ustalığı ile Türkiye´de tanınan pek çok sanatçı ile THM Müziği alanında çeşitli çalışmalar yapmıştır. Türk Halk Müziğine ve Aksaray Türkülerine gönül veren KARAKÜLAH, 2014 yılında?İnce Çayır? ve ?Duvar Üstünde Duvar (Konma Bülbül) türkülerinin TRT repertuarına girmesinde önemli katkılar sağlamıştır.
 
2014 yılında TRT ve Aksaray Valiliği işbirliğinde yapılan Aksaray Türküleri Albümünde Aksaray´ın çok sevilen türkülerden biri olan ?Eşmekaya´nın Kavakları Gölgeli? türküsünü okuyan KARAKÜLAH yine 2014 yılında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından yapılan ?Aksaray İçin Çal / Gelin Tanış Olalım? klibinde de solist olarak görev almıştır. Bunların dışında açtığı bağlama kursları ile onlarca gencin yetişmesine vesile olan Doğan KARAKÜLAH, kişiliği ve sanatı ile ilimizin ve ülkemizin kültür ve sanat hayatına fevkalade katkılarda bulunmuştur. 
 
Yakalandığı elim hastalık sebebiyle ciddi bir tedavi süreci geçiren değerli sanatçımız 11.09.2019 gecesi Hakkın rahmetine kavuşmuştur. 

 

/resimler/2019-9/12/0657350543644.jpg

Sanatçımız Doğan Karakükah´ın cenazesi öğle namazına müteakip Somuncuababa külliyesinde kılınacak cenaze namazının ardından,ervah kabristanlığına defnedilecek.

 

/resimler/2019-9/12/1022143255882.jpg

 

 

 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri