Tarih: 24.12.2024 22:26

THY, İstanbul Havalimanı’nda "Pet Lounge" hizmetini başlattı / Ek bilgilerle yeniden

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) - TÜRK Hava Yolları (THY) tarafından İstanbul Havalimanı’nda yapımı tamamlanan uçuş öncesi evcil hayvanların keyifli vakit geçireceği Pet Lounge hizmete açıldı. Bünyesinde uyku ihtiyacı olan kedi ve köpekler için izole perde sistemi bile bulunan 'Pet Lounge' içerisinde, özel alanda veterinerden, müzik dinleti alanları ve evcil hayvanların uçuş stresini azaltmak için her olanak düşünüldü.

Uçuşlarda yolcuların beraberinde bulunan evcil hayvanların ağırlığı kafesiyle birlikte 8 kilogramı geçmiyorsa ve kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmıyorsa, uçağın kabin bölümünde seyahat edebiliyor. Bu kriterler üzerinde olan evcil hayvanlar ise uçakların kargo bölümünde taşınabiliyordu. Türk Hava Yolları, kabin bölümünde taşınması mümkün olmayan evcil hayvanların uçuş öncesi zamanlarını iyi değerlendirmek adına İstanbul Havalimanı’nda Pet Lounge hizmete sundu. İstanbul Havalimanı’nda bulunan pet lounge açık terasın yanı sıra tamamen bağımsız alanlarda aynı anda 32 köpek, 36 kedi ve 10 kuşa hizmet verecek şekilde tasarlandı. Özel alanda Evcil kedi ve köpek misafirler için ayrı konumda tam otomatik mama kapları, otomatik su kapları, otomatik olarak kendi kendini temizleyen tuvalet, uyku ihtiyaçları için alan aydınlatmasından izole edecek perde sistemi bulunuyor. Her bir kuş için ebatları değiştirilebilir geniş kafes alanı, özel aydınlatmalarla ışık etkisini azaltıcı/arttırıcı otomasyon sistemleri ile tamamen izole bir mahalde bekleme alanı da bulunuyor.

EVCİL HAYVANLAR İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Havalimanında açılan pet lounge özellikleri hakkında da bilgi veren THY İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Tam otomasyon ile Kedi – Köpek ve Kuşlarımız için ayrılan mahallerde, her bir mahale ait ayrı ayrı dinlendirici müzik ve ışık, ambiyans olanağı, Kedi ve köpekler için ayrı ayrı veteriner kontrolü için hijyenik muayene ve bakım tezgahları, Hayvanların birbirleri ile etkileşimi olmaması adına Ses- Görüntü ayrıştırması tamamen yapılmış olup, koku adına da etkileşim olmaması adına ayrı havalandırma sistemleri ile beraber, bu alanların tümünden bağımsız bir alanda izole atık odası kurgulanması, Evcil hayvanlarımızın tam güvenliği adına her mahalde önlü ve arkalı iki ayrı konumda el sensörü ile kumanda edilebilen kayar kapılar ve manuel güvenlik kapıları, Dört mevsimde de dıştan çevresel güvenliği alınan terasın kesintisiz kullanılabilmesi ve dış mekan taze hava ile evcil hayvanlarımızın stresinin azaltılması adına otomatik açılan giyotin doğramalar ve evcil hayvanlarımıza direkt etki etmeyecek şekilde ve nitelikteki camlı radyant ısıtıcı ile en zorlu şartlarda bile terasın kullanılabilmesi, Kedi, Köpek geçici bekleme alanları ve teras için doğadaki renkler ve peyzaj öğeleri kullanılarak evcil hayvanlarımızın streslerini minimum seviyede tutmak ve reflekte şeffaf camlar ile bekleme alanlarındaki evcil hayvanlarımızın aynı türde bile olsalar görsel etkileşimlerini minimumda tutmak, Tam hijyen şartlarını sağlamak için derzsiz imalatlar öncelikli tutularak epoksi dökme zemin uygulamaları” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —