Tıbbi Aromatik Bitkiler Konusunda Teknik Gezi Düzenlendi

Tıbbi Aromatik Bitkiler Konusunda Teknik Gezi Düzenlendi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İl Tarım ve Orman vMüdürlüğümü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce 06.08.2019 Pazartesi günü Isparta ve Burdur illerindeki lavanta bahçelerine teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye Orman İşletme Müdürü Mustafa Uygun, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Koç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdi Özdemir, Mühendis Meryem Maraşlıoğlu ve 10 çiftçimiz katıldı.

 

/resimler/2019-8/7/1413419290316.jpg

    Düzenlenen gezide öncelikle Isparta iline bağlı Kuyucak köyündeki lavanta bahçeleri gezilmiştir. Burada çiftçilerimize ve geziye katılanlara Prof. Dr. Hüseyin Koç tarafından lavanta bitkisinin iklim ve toprak yapısı ile lavanta yetiştiriciliği konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca Kuyucak köyünde lavanta yetiştiriciliğine bağlı olarak gelişen ekoturizm geziye katılanlar tarafından oldukça dikkat çekici bulunmuştur.

 

/resimler/2019-8/7/1414056009572.jpg

    Sonrasında Burdur ilinde bulunan Lisinia isimli lavanta yetiştiriciliği ve işlemesi yapılan yere ziyaret gerçekleştirilmiş, buradaki işletme sahibinden lavanta ve diğer tıbbi aromatik bitkilerin hasadından sonra işlenmesi ve yağlarının alınması ile ilgili bilgiler verilmiştir.

    Son olarak Burdur ilinde Lavanta deresi ziyaret edilerek burada bulunan lavanta, kekik, adaçayı ve biberiye gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin yetişme ortamları görülmüştür.

    Geziye katılan çiftçilerimiz düzenlenmiş olan teknik geziden çok memnun kaldıklarını belirterek ilimizde de bu türlü tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin yapılabileceğini, farklı ürünlerin yetiştirilmesinin ilimiz ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını belirtmişlerdir.

 

/resimler/2019-8/7/1414318511692.jpg



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri