Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli açılış ve incelemeler için Aksaray´a geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli açılış ve incelemeler için Aksaray´a geldi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli açılış ve incelemeler için bugün ilimizi ziyaret etti.Bakan Varank´ıAksaray Valisi Ali Mantı,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz,kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

 

/resimler/2019-3/15/2028451327003.jpg

Bakan Varank, Aksaray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nin açılışını yaptı. Yeni Zelanda´da Müslümanların Cuma namazı sırasında öldürüldüğü terör saldırısına değinen Varank, yaşanan olayın kendisini büyük hüzne boğduğunu söyledi. Varank, yıllar yılı Müslüman karşıtlığını büyüten, İslamofobiyi teşvik eden anlayışın bu saldırının da azmettiricisi olduğuna işaret ederek, "Yaşadığımız menfur saldırı, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların nasıl bir tehdit içerisinde olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristin, ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız için kullandığı ifadeler de oldukça manidardır.? diye konuştu. 

 

/resimler/2019-3/15/2029556015875.jpg

TÜRKİYE´Yİ SAVUNACAĞIZ
Dünyanın diğer ucundaki bir teröristin, İstanbul´daki minareleri yıkmaktan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı öldürmekten, Ayasofya´yı geri almaktan bahsettiğini anlatan Varank, ?Kullandığı silahın üstüne yazdığı yazılarda bile bize, tarihimize yönelik nefretini açıkça ilan ediyor. Bu durum karşısında ibret almamız, silkelenmemiz gerek. Bin yıldır İslam yurdu olan bu topraklarda bizi yaşatmamak için niyet beyan eden bir anlayışla yıllardır karşı karşıyayız. Türkiye, bunların gözünde son kaledir. Cumhurbaşkanı´mız, bunların gözünde kilit taşıdır. Türkiye´yi savunacağız, Cumhurbaşkanı´mıza sahip çıkacağız.? dedi.

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK
Varank, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu küfrün karşısında Müslüman yürekler olarak bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Dünyanın diğer ucundan ülkemize yönelik tehdidi görmezden gelmek isteyenlerin, küçümsemek isteyenlerin bizi çekmek istediği gaflete düşmeyeceğiz. Sorumluluğumuz çok büyük. Hem ülkemiz için hem de koca bir İslam coğrafyası için büyük sorumluluğun altındayız. Buna uygun davranacağız. Türkiye´yi her alanda daha da güçlendireceğiz. Bize güvenen mazlumlara, mağdurlara, Müslüman kardeşlerimize yakışır bir duruş içinde olacağız. Allah´ın izniyle biz dik durdukça, onlar amaçlarına ulaşamayacaklar, bundan emin olun.
Açılış törenine, Aksaray Valisi Ali Mantı, AK Parti Aksaray milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer ve davetliler katıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  açılışı yapılan  Kültür ve Sanat Merkezinde AKMEK kursiyerlerinin yapmış olduğu ürünlerin sergisini ziyaret etti.

 

/resimler/2019-3/15/2110182625772.jpg

BAKAN VARANK MERCEDES FABRİKASI AR-GE MERKEZİNİ ZİYARET EDEREK,OSB´DE FAALİYET GÖSTERECEK OLAN SARIGÖZOĞLU PRES METAL FABRİKASININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

 

 

/resimler/2019-3/15/2032163518633.jpg

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank  şehrimizde faaliyet gösteren Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası´nın AR-GE Merkezini ziyaret ederek,çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Bakan Varank  fabrika çalışanlarına kolaylıklar dileyerek,çalışanlarla beraber günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

 

/resimler/2019-3/15/2035422116417.jpg

 

 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri