Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök: Su olmazsa bölge tarımı karanlık

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök: Su olmazsa bölge tarımı karanlık

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, bölge tarımının istikbalinin suya bağlı olduğunu bir kez daha tekrarladı

 

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray olarak dış havzalardan su getirilememesi halinde bölge tarım ve hayvancılığının önünün karanlık olacağını belirtti.  Ne yapıp edip su sorununu çözmeliyiz dedi.


68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin Basın Buluşmaları’na konuk olan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, bölge tarımının istikbalinin suya bağlı olduğunu bir kez daha tekrarladı. Aksaray ve çevresinin en az yağış alan bölgesi olması nedeniyle kurak bölgelerin suya kavuşturulması için yıllardır devlet nezdinde raporlar hazırlayıp yetkililere dosyalar sunduğunu ifade eden Borsa Başkanı Özkök, ilin bütün dinamiklerinin birlik içerisinde cesurca bir tavır takınıp su sorununu çözmesi gerektiğini vurguladı.
Bu yıl hasat döneminde buğdayın kilosunun 3 lira civarında olduğunu şu anda birinci kalite buğdayın kilosunun 5 liraya kadar çıktığını söyleyen Özkök, kuraklığında etkisi ile rekoltede yaşanan düsük seviye ithalat kapılarını zorlayarak Rusya başta olamak üzere çeşitli ülkelerden buğday ithal edildiğini, bunun da daha çok hayvan yemi olarak kullanıldığını ifade etti.
Aksarayspor Kulüp başkanı olarak yeni transferler yapıp hedeflenen şampiyonluk için mücadelemizi sürdüreceğiz diyen Hamit Başkan, son olarak bir yıl sonra yapılacak seçimlerde bir dönem daha başkan olmak için aday olacağını sözlerine ekledi.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri