TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi´ne ?Robot kodlama ve Robot Eğitimi´ Atölyesi açıldı

TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi´ne ?Robot kodlama ve Robot Eğitimi´ Atölyesi açıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi´ne ?Robot kodlama ve Robot Eğitimi´ Atölyesi açıldı.

 

/resimler/2019-6/13/1517006104829.jpg

Aksaray OSB Müdürlüğünün ortak olduğu Ahiler Kalkınma Ajansı hibe desteği ile kurulan atölyenin açılışı TOBB MTAL´de düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

"Robot Eğitimi ile Geleceğe Işık Tutuyoruz Proje" adıyla açılışı yapılan atölyede öğrencilerin hayal etmeye, tasarlamaya ve robotik teknolojiyi en iyi şekilde öğrenmeye ve kullanmaya yönelik imkânlar sunulacak.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde eğitim veren TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu kapsamda mevcut bölümleri ve açılması planlanan yeni bölümleri ile gelecekte aranılan mesleklerin eğitimlerinin verildiği bir merkez haline geleceği bildirildi.

Atölye açılışına katılan Aksaray İl Milli Eğitim Müdür vekili Hayrullah Alaboyun, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Rafet Altınpınar, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, OSB müteşebbis temsilcileri ve  davetliler Okulu Müdürü Serdar Mızrak ´tan proje ve açılan atölye hakkında bilgi aldılar. Katılımcılara ve kendilerine destek sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Mızrak, geleceğin mesleklerinin teknoloji üzerine inşa edildiğini belirterek bu alanda açılan atölye ile öğrencilerin bu meslek dallarına yönlendirileceğini belirtti.

Sanlab Simülasyon Genel Müdürü Salih Kükrek´in robot teknolojileri hakkında bilgi verdiği açılış töreninde okul öğrencileri tarafından gösteri yapıldı.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri