TOBB Türkiye Ekonomi Şûrası'nda Aksaray’ın Demiryolu ihtiyacı dile getirildi

TOBB Türkiye Ekonomi Şûrası

TOBB Türkiye Ekonomi Şûrası'nda Aksaray’ın Demiryolu ihtiyacı dile getirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler ‘de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şûrası'nda Aksaray’ın Demiryolu ihtiyacı dile getirildi. 


Covid-19 tedbirleri kapsamında bu yıl webinar programı üzerinden düzenlenen ekonomi Şûrasına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda ve Borsa Başkanları, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları katılım gösterirken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’ta toplantıda yer aldı. 
İç Anadolu Bölgesinde en çok demiryoluna Aksaray’ın ihtiyaç duyduğunun dile getirildiği ekonomi şûrası hakkında açıklama yapan ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da; “Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi nedeniyle bu yıl TOBB Ekonomi Şûrası Webinar Programı üzerinden online olarak yapılmıştır. Şura’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ülkemizin ekonomisi ve iş dünyasına yönelik olumlu mesajlar verirken, Aksaray’ın da demiryolu ihtiyacı dile getirilmiştir. Ulukışla-Aksaray demiryolu bağlantısının en kısa sürede hayata geçirilmesi noktasında attığımız adımlar her geçen gün meyvelerini vermeye başlamış ve her platformda dile getirilmeye başlanmıştır. Yatırım ve Güven ortamının yeniden inşa edileceği bir döneme girmeye başladığımız bu dönemde Aksaray’ın demiryolu ihtiyacı karşılanır ise İç Anadolu’da Türkiye’nin en büyük OSB kentlerinden birisi Aksaray’da olacaktır. Yerli ve Yabancı Yatırımcılar Aksaray’ı artık cazibe merkezi görmeye başlamışlardır. Durum böyle iken demiryolunun Aksaray’a bağlanması durumunda Türkiye’de yeni bir sanayi kentinin temelleri atılacak ve özellikle yabancı yatırımcılar Ülkemizin ve Aksaray’ın imkanlarından faydalanacaktır. Bu kapsamda Ekonomi Şûrasında şehrimizin ihtiyacı olan demiryolunun dile getirilmesinden dolayı TOBB Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah Aksaray en kısa sürede Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımızın gayret ve çalışmalarıyla Demiryoluna kavuşacaktır. Şûrada çıkan mesajların ülkemize ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum” Dedi. 

 



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri