25.2° / 11.8°

Trabzonsporlu Cham, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu

Trabzonsporlu Cham, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu

Trabzonsporlu Cham, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu
Tarih: 21.02.2025 14:01

Nurgül GÜNAYDIN / TRABZON, (DHA)- TRABZONSPOR’UN sezon başında renklerine kattığı Muhammed Cham, bordo-mavili kulübün dünyanın her tarafında taraftarı olan büyük bir kulüp olduğunu söyledi.

Trabzonspor’un bu sezon yeni transferlerinden Muhammed Cham, bordo-mavili kulübün dünyanın her tarafında taraftarı olan büyük bir kulüp olduğunu söyledi. Cham, “Trabzon özel bir şehir, Trabzonspor büyük bir kulüp, özellikle de taraftarlarıyla. Dünyanın her tarafında taraftarımız var. Bizim taraftarımıza ve onların da bize ne kadar bağlı olduğunu hissediyorsunuz. Maç kazanamayınca şehrin üzüldüğünü, kazandığımızda ise birçok insanın mutlu olduğunu görüyorsunuz” dedi.

Şahsi olarak takıma katkı sağlayamadığında üzüldüğünü anlatan Cham, “İşler yolunda gitmediğinde evde tek başımayken çok sinirleniyorum. Çünkü hırslı biriyim. Takımıma mutlaka katkı sağlamam gerekir” diye konuştu.

Muhammed Cham, Trabzonspor Kulübü Dergisinin 226’ncı sayısında açıklamalarda bulundu.

‘FUTBOLDAN KEYİF ALAN BİRİSİYİM’

Cham, korkuyla oynamayan ve futbolun içindeki hiçbir aksiyondan etkilenmeyen buna karşı futboldan keyif alan birisi olduğunu söyledi. Cham, “Sahada olduğum ve kendimi ifade edebildiğim için her zaman şükrederim. Ousmana Dembele’yle birbirimize biraz benzediğimizi çokça duyuyorum ama bence biraz farklılık var. O biraz daha top süren bir oyuncu, bense daha çok kombine bir oyuncuyum” ifadelerini kullandı.

Bir forvet olarak 10 numara ve gerektiğinde kanatlarda da görev yapabilen bir oyuncu olmasına ilişkin Cham şunları söyledi:

“Evet, artık 10 numaranın tarzı eskiye göre biraz değişti. Eskiden çok fazla koşma ve çok fazla savunma yoktu, ancak modern futbolla birlikte herkes iki yönlü oynamak zorunda artık. Takıma yardımcı olabilmek için ileri geri çalışmalı. Ama her şeye rağmen bu pozisyonda görev yapmak kesinlikle keyif verici. Ben bundan mutluluk duyuyorum, özellikle de etrafınızda üst seviye oyuncular varken. Ama benim için öncelik, sahada olmak, zaten yalnızca bir pozisyonda iyi olan oyuncu fazla ileriye gidemez. Farklı mevkilerde de görev gelirse en iyisini keyifle yapmaya çalışırım.”

‘ŞAMPİYON OLURSAK BUNUNLA İLGİLİ DÖVME YAPTIRABİLİRİM’

Vücuduna dövme yaptırmayı sevdiğini söyleyen Cham, “İlk başlarda biraz eğilimdi sadece fakat zamanla dövmeler arttı ve bunlarla yaşamaktan mutluyum. Onlar artık hayatımın bir parçası. Bir sabah kalktığımda içimden dövme yaptırmak gelebilir ve yaptırırım. Ayrıca yaşadıklarımdan etkilenip yaptırdığım dövmeler var, mesela şampiyon olursak bununla ilgili dövme yaptırabilirim” ifadelerinde bulundu.

‘FUTBOL BENİ ÖZGÜRLEŞTİRİYOR’

Futbol bağımlısı olduğunu ve hayatının ona bağlı olduğunu söyleyen 24 yaşındaki oyuncu, “Hatırlayabildiğimden beri her anım futbolla alakalı. Evdeyken, tatildeyken hep futbol düşünüm. Hatta tatile giderken yanımda top götürürüm. Moralim bozuk olduğunda mesela, topa dokunmak bile beni mutlu ediyor. Beni özgürleştiriyor” diye konuştu.

Muhammed Cham, gol attıktan sonra yaptığı gol sevincine ilişkin ise şunları söyledi:

“Bu geldiğim yerle alakalı bir kutlama şekli. Her gol attığımda bunu aileme, Hannover’daki yakınlarıma adıyorum. Trabzon’da Simon’unki ile birlikte benim gol sevincim popüler oldu. Umarım daha fazla tekrarlayabiliriz.”

‘AİLEM İÇİN FUTBOL OYNUYORUM’

Annesinin ana motivasyon kaynağı olduğunu anlatan Muhammed Cham, “Annem, babam ve iki erkek kardeşim. Çünkü gençken benim için çok şey yaptılar. Bu nedenle öncelikle onlar için futbol oynuyorum. Onları mutlu etmeye çalışıyorum ve onlara yardımcı olabilmek benim en büyük motivasyonumdur” yorumlarında bulundu.

İyi bir çevrede yaşıyor olmanın en iyi futbolu oynamayı sağladığını dile getiren Muhammed Cham, “Her zaman mutlu olmak gerekir. Bence bir futbolcu olarak iyi bir çevredeyseniz, mutlu olduğunuzda en iyi futbolunuzu oynarsınız, keyif alırsınız. Takım arkadaşlarınızla dost olduğunuzda birçok özel şey yaşarsınız çünkü bana göre birbirinizden başka kimseniz yoktur. Her gün birbirinizi görüyor, burada çok uzun süre geçiriyorsunuz. Bu nedenle birbirimizle iyi geçinmezsek sahada da mutlu olamayız” ifadelerini kullandı.

‘KATKI SAĞLAYAMADIĞIMDA ÜZÜLÜRÜM’

Cham, sahada önemli olanın takımın kazanması olduğunu ancak kendisinin şahsi olarak katkı sağlayamadığı zamanlarda üzüldüğüne vurgu yaparak, “Skor üretememek tabii ki her futbolcuyu etkiler çünkü futbol kazanmaya odaklı. Onun için gol atmak, asist yapmak önemli. Beni kulüp bu işleri yapmam için buraya getirdi. Bu nedenle sahada kaldığım her an bunları yapabilmeliyim. Ama öncelik ne olursa olsun takımın kazanması ve iyi oynayabilmek. Şahsi olarak katkı sağlayamadığımda üzülürüm. İşler yolunda gitmediğinde evde tek başımayken çok sinirleniyorum. Çünkü hırslı biriyim. Takımıma mutlaka katkı sağlamam gerekir” şeklinde konuştu.

‘ESKİDEN AGRESİFTİM ŞİMDİ OLGUNLAŞTIM’

Eskiden daha agresif olduğunu ancak zamanla olgunlaştığını söyleyen Cham, maç içinde birçok olayla karşılaşabildiklerini ve istemedikleri gelişmelerin de yaşandığını söyledi. Cham, “Küfür de bunun içinde. Aslında küfre pek aldırmam ama bazıları çok ileriye gidiyor, aileyi karıştırıyor. Bu çok yanlış ve maça odaklanmam gerekmesine rağmen beni çabuk kızdırıyor. Kendi adıma yaptığım yanlış ise altyapıda gerçekleşti. O zamanlar çabuk sinirlenirdim, sahada çok kırgın olduğum bir oyuncuyu tokatlamıştım. Eskiden agresiftim ama şimdi olgunlaştım artık” dedi.

‘MİLLİ TAKIM ADINA İLK GOLÜMÜ ATMAYI BEKLİYORUM’

Trabzonspor forması ile Adana Demirspor karşısında kaydettiği golün kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Cham, “Ligue 1’de Clermont’taki ilk golüm de değerliydi. Sonunda en üst seviye 5 ligden birindeydim. Adımı ve kendimi gösterebilmek için oradaydım. Bu nedenle o gol benim için çok duygusal, mutluluk verici bir goldü. Şimdi milli takım adına hala ilk golümü atmayı bekliyorum. Bunun da güzel bir his olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘MAÇ ÖNCESİ TOPLA VAKİT GEÇİRİR DUA EDERİM’

Cham, maç öncesi topla vakit geçirerek dua ettiğini ifade ederek, “O top hep yanımda olur. Bu hayatta bana her şeyi futbolun topu vermiştir. O nedenle topun bende olması çok kıymetlidir. Bunun yanında dua ederim. Tanrı olmadan hiçbir şey mümkün olmazdı. O olmasa ben burada olmazdım. Bu nedenle sağlıklı olduğum, sahada olduğum, kendimi gösterebildiğim için her zaman şükrederim. Yani maç öncesi topla vakit geçirip dua ederim” dedi.

‘STADYUM DOLUYKEN MODUMUZ YÜKSEK OLUYOR’

Taraftarlara ihtiyaçları olduğunu dile getiren Muhammed Cham, “Taraftar varken biz iyiyiz. Stadyum doluyken modunuz yüksek oluyor. Kendinizi daha çok göstermek istiyorsunuz. Dolayısıyla taraftarlarımıza ihtiyacımız var ve onların stadyuma gelmesi için her zaman iyi mücadele etmeniz gerekir. Yani siz iyiyseniz futbol sevilir, çok mücadele ederseniz heyecanlı hale gelir ve tribünler dolar” yorumlarında bulundu.

‘IRKÇILIĞA SON VERİLMESİ GEREKİR’

Irkçılık konusunun artık konuşulmaması gerektiğine değinen Cham, “Buna son verilmesi gerekir, çok kötü bu. Bazı ülkelerde devam ediyor ve bunun var olması aptalca. İnsanlar sürekli bunun hakkında konuşmaktan yoruldular, çok sıkıcı bir durum” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Batman'da 2 TIR kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Bakan Işıkhan: Türkiye'yi çalışma hayatı bakımından kötü ülkeler arasında gös...
Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 157’ye yükseldi
Bakan Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok
Uzak Şehir'e 'en iyi dizi' ödülü (Görüntü eklendi)
Tekirdağ'da silah ve tarihi eser operasyonu; 1 gözaltı
5 yaşındaki Ali'nin cansız bedeni, sulama kanalında bulundu
İşe giriş için fiziki test sırası beklerken 19 yaşında kalp krizinden öldü
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde haftanın oyuncusu Galatasaray’dan James Palmer...
Uygunsuz görüntülerini 3 yaşındaki oğlunu kullanarak satan anneden alınan çoc...
Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik
Ankara'da sağanak etkili oldu
Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada
İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüp...
Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik

Ankara'da sağanak etkili oldu

Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada

İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüphelilere op...

Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım

Garanti BBVA Mobil yenilendi

Cazcı bateristin arabeskçi kızı, 5 yıllık telif mücadelesini kazandı

Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitim

Eşini baltayla öldürdü

ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı

Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta

Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı

Karşıyaka final aşkına

Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından tamamlanmış ...

Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zarar

Tireli Hasan usta, 64 yıldır körüklü çizme yapıyor

Mersin'de 5 bin adet sahte 2 euro madeni para ele geçirildi; 5 gözaltı

Merkezefendi yine başarıyor

Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyonda 57 tutuklama

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekne alev aldı: 148 ölü

Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları