25.3° / 11.2°

Trafik kavgasında kazara eşini öldüren sanığa savcıdan taksirle ceza talebi

Trafik kavgasında kazara eşini öldüren sanığa savcıdan taksirle ceza talebi

Trafik kavgasında kazara eşini öldüren sanığa savcıdan taksirle ceza talebi
Tarih: 02.07.2025 14:00 Güncelleme: 02.07.2025 14:00

Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da, trafikte 'yol verme' meselesinden çıkan kavgada, eşi Kızhanım Dündar’ı kazara vurarak öldüren Cevdet Dündar (72) ile kavga ettiği Halit Kürk (59) ve Ali Kürk’ün (30) yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Cevdet Dündar’ın ‘Taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmasını, diğer sanıkların beraatini talep etti.

Yenimahalle ilçesinde 3 Eylül 2023 tarihinde Cevdet Dündar, trafikte 'yol verme' meselesi yüzünden Halit Kürk ve oğlu Ali Kürk ile tartıştı. Taraflar, araçlarını park edip indikten sonra kavga etti. Aracından ruhsatlı tabancasını alan Cevdet Dündar, havaya ateş açarken eşi Kızhanım Dündar engel olmaya çalıştı. Bu sırada kurşunlardan biri Halit Kürk'ün koluna, diğeri ise eşi Kızhanım Dündar'ın göğsüne isabet etti. Halit Kürk, kurşunun kolunu sıyırmasıyla hafif yaralandı. Yaralı Kızhanım Dündar ise hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Cevdet Dündar ile kavgaya karışan Halit Kürk, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ali Kürk ise serbest bırakıldı. Cevdet Dündar hakkında 'üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Ali Kürk ve Halit Kürk hakkında ayrı ayrı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Geçen yıl 28 Şubat’ta görülen duruşmada tutuklu sanıklar Cevdet Dündar ve Halit Kürk tahliye etti.

'YANLIŞLIKLA EŞİNE DENK GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanıklar katılmadı. Tanık olarak dinlenen T.D., olay anında balkonda olduğunu söyleyerek, “Yaşlı bir amca trafikte durarak engelli bir adama yol verdi. Diğer arabadan inen iki kişi, ‘Ne duruyorsun’ diyerek amcayı darbederek, arabadan aşağı indirmeye çalıştılar. Amca da silahını çıkarttı. Korkutma amacıyla silahını çıkardığını düşünüyorum, yoksa kısa mesafedeydiler, vurabilirdi isteseydi. Silah ateş alınca yanlışlıkla eşine denk geldiğini düşünüyorum" dedi.

'SİLAHI KORKUTMAK AMACIYLA ÇIKARDI'

Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklayarak, sanıklar Cevdet Dündar, Ali Kürk ve Halit Kürk’ün trafikte yol verme meselesi nedeniyle tartıştıklarını, Cevdet Dündar’ın darbedilerek araçtan indirildiğini, ardından araçta bulunan silahı alarak kabzasıyla diğer sanıklara vurduğunu ve tartışmanın devam ettiği sırada silahın 2-3 kez ateş aldığını belirtti. Olay sonucunda Cevdet Dündar’ın eşi Kızhanım Dündar’ın vurularak hayatını kaybettiğini aktardı. Savcı, her ne kadar sanıklar hakkında olası kastla kamu davası açılmış olsa da Cevdet Dündar’ın silahı korkutmak amacıyla çıkardığını, öldürme kastı bulunmadığını, olayda bilinçli taksir hükümlerinin uygulanması gerektiğini değerlendirdi. Maktulün ölümünün arzu edilmese de meydana gelen olay nedeniyle sanığın bilinçli taksirle sorumlu tutulması gerektiğini belirten savcı, sanık Dündar’ın ‘Taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Dündar hakkında ayrıca indirim hükümlerinin uygulanmasını istedi. Mütalaada, diğer sanıklar Ali Kürk ve Halit Kürk hakkında ise maktul Kızhanım Dündar’ın öldürülmesine ilişkin kast içeren bir eyleme dair somut maddi delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatleri talep edildi. Duruşma 5 Kasım’a ertelendi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Azerbaycan'a gidecek
Kazı sırasında doğal gaz hattı borusunda patlama oldu; 3 işçi yaralı
Destici: Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir
İstanbul- Güngören'de tartıştığı kişiyi silahla vurup öldüren şüpheli sakland...
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
Altın Örümcek Ödülleri’nin, bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek
‘Kenede erken ve doğru müdahale bulaş riskini azaltıyor’
41 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli, kızının evinde yakalandı
Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyon 250 bini geçti
Dükkanının kepengine 'hasım' yazan kişiyi tabancayla bacağından vurdu
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (2)
Gazzeli 4 hasta, tedavileri için Türkiye'ye getirildi
Ozan Akbaba, Uzak Şehir ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu
Prof. Dr. Başar: Hızla eriyen buzullar dünyayı ısıtıyor
Rusya'da dünya şampiyonu olan Ayşe öğretmene bu kez de 'Yılın Sporcusu' ödülü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (2)

Gazzeli 4 hasta, tedavileri için Türkiye'ye getirildi

Ozan Akbaba, Uzak Şehir ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Prof. Dr. Başar: Hızla eriyen buzullar dünyayı ısıtıyor

Rusya'da dünya şampiyonu olan Ayşe öğretmene bu kez de 'Yılın Sporcusu' ödülü

Fransa'da grev nedeniyle bazı uçuşlar iptal edildi

100'üncü yaş gününü torununun torunu ile kutladı

İstanbul- Oruç Reis, İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turu, düşen uçağında hayatını kaybeten pilotun çocukluk hayaliymiş

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

İzmir Çeşme’de orman yangını (8) / Gündüz dron ve aktüel görüntüler

İzmir Çeşme’de orman yangını (7) / Ek fotoğraflar

Mersin’de gece denize giren 3 kişiden biri boğuldu; 2 kişi aranıyor

İzmir Çeşme’de orman yangını (7)

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybett...

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı

Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama