25.3° / 11.2°

TTK Genel Müdürü: Çıkartacağımız her bir ton kömüre ülkemizin ihtiyacı var

TTK Genel Müdürü: Çıkartacağımız her bir ton kömüre ülkemizin ihtiyacı var

TTK Genel Müdürü: Çıkartacağımız her bir ton kömüre ülkemizin ihtiyacı var
Tarih: 04.12.2024 10:02 Güncelleme: 04.12.2024 10:02

Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi’nde program düzenlendi. Madencilere seslenen TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz enerji konusunda dışa bağımlı. Çıkartacağımız her bir ton kömüre ülkemizin ihtiyacı var. Bu bilinç ve şuurla çalıştığımızı biliyorum” dedi. Madenciler daha sonra dualar ederek yer altına gitti.

TTK Üzülmez Müessesesi’nde 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında program düzenlendi. Programa TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, yöneticiler, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 24.00-08.00 vardiyasından çıkıp 08.00-16.00 vardiyasına girecek işçiler, yeraltına iniş için kullanılan kafesin önünde bir araya geldi. İşçilere mevlit şekeri dağıtılırken, hem imam hem de bir madenci tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Edilen duanın ardından vedalaşan madenciler, evlerinden getirdikleri erzak torbalarını da alıp yerin metrelerce derinliğine çalışmak için indi. Programda konuşan Tayfun Demir, tüm madencilerin gününü kutlarken, kazasız belasız çalışma temennisinde bulundu.

‘EN DEĞERLİ MADEN İNSAN’

TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz da konuşmasında, “Hepinize kazasız belasız, keyifli huzurlu verimli çalışmalar diliyorum. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz enerji konusunda dışa bağımlı. Çıkartacağımız her bir ton kömüre ülkemizin ihtiyacı var. Bu bilinç ve şuurla çalıştığımızı biliyorum. Yine bu şekilde çalışarak, verimli, uygun şekilde iş sağlığı ve güvenliğine dikkat ederek yer altından çıkan en değerli madenin insan olduğu bilinç ve şuuruyla çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

‘BURADA DİKKATLİ OLMAZSAN KAZALANMA RİSKİN HER ZAMAN VARDIR’

Madencilerin ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade eden 37 yıllık madenci Sefer Bayrak (60), “Rahmetli olan madencilerimize Allah rahmet eylesin. Madencilik gerçekten zor bir zanaat. Ülke ekonomisine de katkı sağlıyor aynı zamanda. Bütün arkadaşlarımız aşağıda bir şey olsa, hemen müdahale etmek zorundayız. 37 yıllık madenci olmak öyle bir şey ki hayatımızı burada harcadık. Çoluk çocuğumuzun nafakasını kazanmak, onların vatana millete hayırlı evlat olmaları için mücadele ettik. Kendimizi feda ettik. Kömürü alıyorsun, tavan ister istemez göçük bekliyor. Burada dikkatli olmazsan kazalanma riskin her zaman vardır. Onun için ailemizle arkadaşlarımızla ‘hayırlı işler, Allah kazasız belasız çalışma nasip etsin’ diye telkinde bulunuyoruz” diye konuştu.

‘MADENCİLİK YÜREK İSTEYEN BİR MESLEK’

Depremlerde madencilerin büyük rol oynadığını söyleyen 15 yıllık madenci Ferhan Ay (40), “Deprem anlatılmaz yaşanır, cehennem gibiydi. Çok zorluklarla mücadele ettik. Bütün madenci kardeşlerimiz, canla başla elinden geleni yaptı. Madencilik korkusuz bir meslek, yürek isteyen bir meslek” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Muğla'da orman yangını
Van’da 97 kilo skunk ele geçirildi
Giresun'da denize girmek 2 gün yasaklandı
İzmir - Tapu dairesinde dublörlü satış oyununa suçüstü / Ek görüntü
Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları umut oldu
Mersin'de orman yangını
Elektrik telinde akıma kapılan karga, tarlada yangına neden oldu
İstanbul- Silivri'de otluk alanda yangın -1
Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek verec...
Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu
İstanbul - Kemal Sunal, vefatının 25'inci yıl dönümünde kabri başında anıldı
Meksika'da dev panda Xin Xin'in 35’inci doğum günü kutlandı
'Uluslararası Anadolu Kartalı' Tatbikatı'nda İHA'lar, ilk kez bombardıman gör...
CHP'li Başarır: TÜİK, emekliyi ve memuru mağdur eden bir kurum haline gelmişt...
Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Kemal Sunal, vefatının 25'inci yıl dönümünde kabri başında anıldı

Meksika'da dev panda Xin Xin'in 35’inci doğum günü kutlandı

'Uluslararası Anadolu Kartalı' Tatbikatı'nda İHA'lar, ilk kez bombardıman görevinde kull...

CHP'li Başarır: TÜİK, emekliyi ve memuru mağdur eden bir kurum haline gelmiştir

Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (4)

Yavuz Ağıralioğlu ile Ümit Özdağ görüştü

Eşini öldürüp, 'Çocuklar benden değil' diyen sanığın savunması DNA testi ile çürüdü

Kahvehanede demir sopalarla darbettiler; 3 gözaltı

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

İstanbul - Şişli’de 3 günlük bebeğini çöp konteynerine attı

Lezita ihracatta Türkiye'nin devleri arasında

İstanbul- Saraçhane'de gözaltına alınan şüphelilerden 15'ü tutuklama talebiyle hakimliğe...

Hurda araç deposunda çıkan yangın söndürüldü

Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan-Romanya-Türkiye Genelkurmay Başkanları toplantısı...

Alevlerin arasında kalan ekskavatörün operatörü ölümden döndü

Aydın'da tarım arazisinde yangın

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

Bakan Tunç: Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalar asla kabul edilemez

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...