30.7° / 13°

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Adalet herkese lazım

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Adalet herkese lazım

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Adalet herkese lazım
Tarih: 21.03.2025 23:27 Güncelleme: 21.03.2025 23:27

Ali Sencer ARSLAN/ EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)- ZONGULDAK’ta madencilerle yerin altında iftar yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili, “Adalet herkese lazım. Bugün başka, yarın başka yok. Onun içi tepkisini kim koyacaksa, kırmadan, dökmeden şiddet dili kullanmadan, tepki koysun” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesindeki maden ocağında çalışanlarla iftar yapmak için Zonguldak’a geldi. Kandilli beldesindeki maden ocağında Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticileri ve madencilerle bir araya gelen Atalay, yerin 600 metre altına inerek işçilerle iftarda bir araya geldi.

‘EMEKLİ OLANLAR TEKNİK ELEMANLAR’

İftarın ardından konuşan Atalay, kamu sözleşmelerinin devam ettiğini, emekli maaşları düşeceği endişesiyle 60 bine yakın çalışanın emekli olduğunu, taşeron işçilerin de kadro beklediğini belirterek, “Biz burada sendikalar ne talep ediyoruz, aldığımız ücret ortada, işveren, fabrikatör, milletvekili olmayacağız. Diyoruz ki 3 kuruş kazanıyoruz, bu kazandığımızla, şu anda yer altında girenler bilir, hiç bilmeyen bir bürokratı yerin altında soksan, altını çizerek söylüyorum bazı bakanlar yerin altını belki hiç görmediler. Şimdi millet keyif için mi, bu bölgede bir avuç kömür için 5 binin üzerinde insan can verdi. Bunlar zevk için mi mühendisi, işçisi yerin altında çalışıyor. Herkes masa başında çalışmak ister, biz canımızla, biz malımızla bütün iş kollarına bedel ödüyoruz. İşçinin haklı, makul talebine kulak versinler” ifadelerini kullandı.

‘CEZASI KESİNLEŞMEDEN CEZAEVİNE KONULMASINI DOĞRU BULMUYORUM’

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan Atalay, şiddet dilini kullanmadan tepki koyulmasını ve adaletli olunması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Gündem 2-3 gündür İstanbul’daki belediyedeki tutuklamalarla ilgili. Biz Türk-İş olarak ilkesel olarak her şeyin hukuk ve demokrasi içerisinde yürütülmesinden tarafız. Öncelikle masumiyet karinesine ve hukuki sürece herkes saygılı olmak durumunda. Şayet bir haksızlığa uğranıldığı zaman gene hukukla çare bulmak durumundayız. Ben her yerde ifade ediyorum, karar vermeden insanları suçlamanın anlamı yok. Özellikle hiç kafama yatmıyor, kaçma şüphesi yoksa, sabaha karşı insanları evinden almayı doğru bulmuyorum. Ama kaçma şüphesi varsa, devlet hepsini biliyor, onlarla ilgili tedbirini alsın. Özellikle gazetecidir, siyasetçidir o yönüne bakmadan cezası kesinleşmeden cezaevine konulmasını doğru bulmuyorum. Ama kırma- dökme, Türk-İş hiç o işin içinde olmadı. Hepsi hukuk kuralları içinde oldu. Bugün cuma günü imam ne diyor, ‘Ey cemaat, adaletli olun’ diyor. Merhamet yok, adaletin olmadığı yerde merhamet olmaz. Onun için adalet herkese lazım. Bugün başka, yarın başka yok. Onun için tepkisini kim koyacaksa, kırmadan, dökmeden şiddet dili kullanmadan, tepki koysun. Onun için Türk-İş bugüne kadar dökmeden, kırmadan alanlarda mitinglerde en yoğun şekilde derdini anlatmaya gayret sarf etti. Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz, biz bu ülkenin arka bahçesiyiz. Biz çalışanın, işçinin, emeklinin, memurun arka bahçesiyiz. Nerde bir haksızlık varsa onun karşısında durmaya devam ederiz.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,63% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4231,44% -0,56
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Diyarbakır’da Starlink uyduları görüntülendi
Trump, Hamaney'in açıklamasının ardından yaptırım hafifletme sürecini durdurd...
Tokat kebabı için bin kilometre yol geliyorlar
İstanbul- Küçükçekmece uyuşturucu operasyonu; bir kişi tutuklandı
Altay'da Heyal tamam, yönetim devam
Efes Antik Kenti'ndeki festival, kapılarını ‘Kuğu Gölü ile açtı
Efes Antik Kenti'ndeki festival, kapılarını ‘Kuğu Gölü ile açtı / Ek fotoğraf...
İstanbul- Sarıyer'de öldürülen Oya ve cinsel istismar şüphelisinin ifadesi or...
Muğla'da marinada demirli gulet tekne, çıkan yangında battı
BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’deki Filistinlilerin yaşadığı acıların göl...
Tamir ettiği çatının çökmesiyle düşen usta, 2 gün sonra öldü
Aydın'da çevrecilerden Milli Park'a girişler sınırlandırılsın talebi
Libya'da kalp krizi geçiren albay şehit oldu
‘Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz’
İstanbul - YÖK'ün ‘Bilim Kafe’ etkinliği başladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tamir ettiği çatının çökmesiyle düşen usta, 2 gün sonra öldü

Aydın'da çevrecilerden Milli Park'a girişler sınırlandırılsın talebi

Libya'da kalp krizi geçiren albay şehit oldu

‘Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz’

İstanbul - YÖK'ün ‘Bilim Kafe’ etkinliği başladı

Trump: Gazze'de gelecek hafta ateşkes sağlanabilir

4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1’i bebek 5 yaralı

7 ilde dijital fuhuş ağına operasyon; 9 tutuklama

Balkonuna seyyar merdiven dayadıkları daireden altın ve döviz çaldılar

3 çocuğun uyuduğu evi molotofkokteyliyle kundaklayan şüpheli tutuklandı

75 yıllık atıl köy okulu, otizmli çocuklara yuva oldu

Bursa’da otomobil kamyona çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

İstanbul - Ataşehir’de sanayi sitesinde çıkan yangında çok sayıda araç yandı

İzmir Bornova'daki orman yangını kontrol altında / Ek fotoğraflar

Ankara merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 17 tutuklama

'1974 - Ayşe Tatile Çıktı' filminin ön tanıtımı bugün yapılacak

48 ilde siber suç operasyonları: 284 gözaltı

Kızların kavgası kamerada

Adana'da sokakta silahlı kavga; 1 ölü, 4 yaralı

Kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Kayıp olarak aranan Mehmet Nuri, çayda ölü bulundu/ Ek fotoğraf