27.7° / 13.6°

Türk Telekom, 5G akıllı tarım projesini Çorum’da başlattı

Türk Telekom, 5G akıllı tarım projesini Çorum’da başlattı

Türk Telekom, 5G akıllı tarım projesini Çorum’da başlattı
Tarih: 26.12.2024 11:34 Güncelleme: 26.12.2024 11:34

İSTANBUL,(DHA)- TÜRK Telekom, ZTE iş birliği ile tarımda dijital dönüşümü ve modernizasyonu amaçlayan 5G akıllı tarım projesini Çorum’da başlattı. Proje kapsamında bölgede kurulan Pilot 5G ağına drone’lar ve akıllı tarım makineleri gibi ileri teknolojiler entegre edildi. 5G’nin yüksek hızlı ve düşük gecikmeli bağlantı özellikleriyle otomatik ilaçlama, gübreleme ve hassas sulama gibi görevleri yerine getirildi.

Şirket, Çorum’da kullanıma sunduğu ticari 5G şebekesinde ZTE’nin veri hızını artıran yeni nesil kablosuz ürünlerini entegre etti. Şirketin Türkiye'de 5G altyapısını güçlendirme ve dijital dönüşümü hızlandırma vizyonunu destekleyen bu iş birliği ile aynı zamanda enerji verimliliği yüksek, çevre dostu ve gelişmiş bir 5G ağı kurarak hem operasyonel verimliliğin artırılması hem de kullanıcılara daha hızlı ve kesintisiz bir dijital deneyim sunulması hedefleniyor. Çorum’da hayata geçirilen pilot projede enerji tüketiminde yüksek oranda azalma, kullanıcı hızlarında ve güç verimliliğinde belirgin oranda artış görüldü.

ORHAN: TARIMI TEKNOLOJİYLE GÜÇLENDİRİYORUZ

Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan, “Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri olarak, ülkemizi yeni nesil teknolojilerle buluşturmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Çorum’da ZTE iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu öncü proje aracılığıyla, yalnızca teknolojik yeteneklerimizi güçlendirmekle kalmıyor, iş hedeflerimizin merkezine yerleştirdiğimiz sürdürülebilirlik konusunda güçlü bir adım daha atarken, aynı zamanda tarımı teknolojiyle güçlendirme, yaşam standartlarını iyileştirme ve sosyo-ekonomik kalkınmayı destekleme vizyonumuzu ortaya koyuyoruz” dedi.

PENG: TÜRKİYE'NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNDE YENİ BİR KİLOMETRE TAŞI OLUYORUZ

ZTE Corporation Avrupa ve Amerika Bölge Başkanı ve Netaş Yönetim Kurulu Başkanı Aiguang Peng, “Türk Telekom ve ZTE arasındaki bu stratejik iş birliği, 5G teknolojisinin minimum gecikme süresi ve yüksek güvenilirlik gibi ileri düzey özellikleriyle Türkiye'nin dijital dönüşümünde yeni bir kilometre taşı olurken, aynı zamanda küresel telekomünikasyon endüstrisi için ileri bir standart oluşturma potansiyeli taşımaktadır. ZTE olarak, Türk Telekom ile olan ortaklıklarımızı güçlendirerek, kullanıcı deneyimini çok daha iyileştiren, verimliliği artıran ve akıllı çözümler sunan yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeyi, böylece küresel dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

DAHA FAZLA BÖLGEYE YAYILMASI HEDEFLENİYOR

Türk Telekom ve ZTE proje kapsamında, bölgede yüksek hızlı, düşük gecikmeli bir 5G ağı kurarken, bu ağı drone’lar ve akıllı tarım makineleri gibi teknolojilerle entegre etti. 5G ağının sunduğu bağlantı ile, yerel drone’lar otomatik pestisit ve gübre püskürtme, verimli su kullanımı sağlamak için hassas sulama gibi görevleri yerine getiriyor. Ayrıca, otonom sürüş teknolojisini benimseyen çiftçilerin, özellikle yoğun tarım sezonlarında ekim ve hasat süreçlerini otomatikleştirmeleri sağlandı. 5G akıllı tarım teknolojilerinin daha fazla bölgeye yayılması planlanırken, tarımda verimlilik ve kaynak tasarrufu hedefleniyor.

  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,83% 0,05
  • EURO

    47,12% 0,32
  • GRAM ALTIN

    4277,31% 0,05
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Maltepe'de ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı
İstanbul - Kadıköy’de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bursa'da 7 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı
İstanbul - Saraçhane'de polise yabancı madde atan göstericiler gözaltına alın...
Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Arda Güler’li Real Madrid, Kenan Yıldız’lı Juventus’u eledi
Zeytinlik yangını çıktı: ormana sıçramaması için müdahale sürüyor
Tomruk tüklü TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı
Bursa’da polise direnen şüpheli bacağından vurularak etkisiz hale getirildi
Bursa'da otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı; o anlar kamerada
‘Dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücüye 77 bin 976 TL ceza
Fenerbahçe’de yeni sezon formaları tanıtıldı
TBMM Genel Kurulu toplandı
Lastiği patlayan TIR, karşı şeride geçip TIR ile çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, Anadolu-2025 Özel Kuvvet Tatbikatı'na ka...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

‘Dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücüye 77 bin 976 TL ceza

Fenerbahçe’de yeni sezon formaları tanıtıldı

TBMM Genel Kurulu toplandı

Lastiği patlayan TIR, karşı şeride geçip TIR ile çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, Anadolu-2025 Özel Kuvvet Tatbikatı'na katıldı

İstanbul - Özgür Özel, Saraçhane'de konuştu

Şanlıurfa’da anız yakan 169 kişiye para cezası uygulandı

Bilecik’te orman yangını (2)

Hatay'daki orman yangını 2'nci gününde (4)

Kayınpederi, tartıştığı gelinini tabancayla öldürdü

Deprem sırasında serum takılı köpeğin yanına koştu; o anlar kamerada

Bursa'da 3 katlı binanın çatı katından düşen çocuk ağır yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile bir araya geldi

İskelenin 4'ncü katından düşen kartonpiyer ustası öldü

İstanbul - Sultangazi’de kırtasiyede başlayan yangın üst katlara sıçradı: 3 daire zarar ...

Zonguldak’ta madenciler eylem yaptı

Otobüs duraklarının camlarını kıran çocuk tutuklandı

Boşanmasından sorumlu tuttuğu kadını yaralayıp, intihar etti

Trabzonspor akşam antrenmanını tamamladı

İstanbul - Küçükçekmece'de İETT otobüsünde kavga kamerada

İskelenin 4'ncü katından düşen kartonpiyer ustası öldü / Ek fotoğraflar