Tuz Gölü fay hattının GPS ile takibi yapılacak

Tuz Gölü fay hattının GPS ile takibi yapılacak

Tuz Gölü fay hattına 3 adet sabit GPS takip sistemi kurulacak

Aksaray üniversitesi mühendislik Fakültesi, Aksaray AFAD ve il özel idaresince ortak hazırlanan ve 2017 yılı içerisinde Afet ve Acil durum yönetimi başkanlığı deprem dairesi başkanlığına sunulan ?tuz gölü fay hattı Aksaray  segmentinin GPS ile takibi? çağrılı proje kabul oldu. 

Projenin amacı 2 yıl boyunca Tuz Gölü fay hattı üzerine kurulacak olan 3 adet sabit hassas GPS ler ile yıllık fay hattının kabuk ve yer değiştirme miktarını tesbit ederek fay hattının karakteristik özelliklerimi bilimsel anlamda ortaya çıkartarak daha önceki yapılan bilimsel çalışmalarında dikkate alarak ileriye dönük kestirmeler yapmaktır. Sabit GPS Kerim yanında 11 adet de mobil GPS kullanılacaktır . Tuz gölü fayı hakkında bilinmeyen bir çok nokta aydınlığa kavuşturulacaktır. Projenin bütçesi 250. Bin TL dir. Proje 2020 yılı ağustos ayında tamamlanarak çıktıları üniversiteler, ilgili kurumlarla paylaşılacak ve Aksaray afet müdahale planı çıktılar dikkate alınarak yeniden güncellenecektir.

Projenin koordinatörlüğünü mühendislik fakültesi dekanı sn. Semih Ekercin yürütecektir. Projede mühendislik fakültesinden 5, AFAD, dan 3 ve il özel idaresinden 1 personel olmak üzere  toplam 9 kişi görev alacaktır.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri