Tuz Gölü için tehlike çanları çalıyor!

Tuz Gölü için tehlike çanları çalıyor!

Tuz Gölü için tehlike çanları çalıyor!

 

İç Anadolu’nun en büyük gölü Tuz Gölü, kuraklık ve iklim değişikliği sebebiyle  havaların ısınmasının ardından kurumaya başladı. Jeoloji Yüksek Mühendisi Nurcan Özdemir,  Tuz Gölü’nün kıyı kesimlerinde toprak çatlamalarının başladığını söyledi.


 
Dünya’da iklimlerin değiştiğini belirten Özdemir, “ İç Anadolu bölgemizde fazla kuraklık var. Tuz Gölünün kıyı kesimleri yağışın en az olduğu yerler. Tuz Gölü ,iklim değişikliği ve küresel ısınmadan dolayı her sene devamlı küçülüyor. Bu durum böyle giderse küçülme hızlı bir şekilde devam edecek” dedi. 

KURAKLIK VE KÜRESEL ISINMA NEDENİYLE GÖL SUYU SON BİR YILDA 4 KİLOMETRE ÇEKİLDİ

 

Tuz Gölünün kapalı bir havzaya sahip olduğunu kaydeden Özdemir, Tuz Gölü’nü etraftan besleyen bir kaynak yok. Sadece yeraltı sularından besleniyor. Bu yüzden tuz gölü için insanlar için hayvanlar için sularımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Tuz Gölü flamingoların yuvası . Geçen sene suların çekilmesinden dolayı çok sayıda flamingo ölümleri oldu. Bu ölümler tüm Türkiye’yi derinden üzdü” ifadelerini kullandı.

Özdemir,  flamingoların bu sene Tuz Gölü’ne tekrardan  geldiğini ve ölümlerin olmaması için Tuz Gölü ve çevresinin acilen korunması gerektiğini vurguladı.

Haber-Fotoğraf:Erdi ULUKAYA



Anahtar Kelimeler: tehlike çanları çalıyor!
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri