Tuz Gölü Özel Koruma Bölgesinin Sınırları Değişti

Tuz Gölü Özel Koruma Bölgesinin Sınırları Değişti

Tuz Gölü Özel Koruma Bölgesinin Sınırları Değişti

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma(ÖÇK) bölgesine ait sınır değişikliği kararı Cumhurbaşkanımızın onayı ile resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdiğine dair açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın artan nüfusu ve buna paralel şehirleşmesiyle beraber Tuz Gölü Özel Çevre Koruma(ÖÇK) bölgesi olarak belirlenen alanda imar planı ve uygulamalarda yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını söyledi. 

Uzun süredir çözülememiş Tuz Gölü Özel Çevre Koruma alanı sınırından kaynaklı sorunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile çözüme kavuşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Yaklaşık 25 yıldır imar planımızın kısmen  “Özel Çevre Koruma” alanı sınırları içinde kalması sebebiyle birçok mağduriyet ve olumsuzluklar yaşanıyordu. Bu konu hakkında yaptığımız çalışma ve görüşmeler neticesinde; Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla toplamda “20 bin dönüm” alan Özel Çevre Koruma sınırları kapsamından çıkartılmıştır. 
Bu noktada, destek ve yardımlarından dolayı başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, Aksaray Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’ya, AK Parti il Başkanımız Hüseyin Altınsoy’a teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.’’



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri