28.2° / 13.5°

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nde, Rusya savaşında ölenler anıldı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nde, Rusya savaşında ölenler anıldı

Ukrayna
Tarih: 19.11.2024 15:04 Güncelleme: 19.11.2024 15:04

Gizem ÇORLU-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)- UKRAYNA'nın Ankara Büyükelçiliği'nde, Ukrayna-Rusya savaşının bininci günü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törende, savaşta ölenler anıldı.

Büyükelçilikte düzenlenen törene Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Olexandr Mischenko, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Hans Ossowski katıldı. Tören, Ukrayna milli marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından konuşan Büyükelçi Bodnar, "Bugün çok acı bir gün. Bugün modern zamanların kanlı ve korkunç savaşının bininci günü. Ukrayna ulusu acı çekiyor, hepimiz acı çekiyoruz. Ama bu aynı zamanda kahramanca bir gün. Çünkü bu zaman aynı zamanda direnişin de bininci günü. Dünyaya doğrunun galip geleceğini ve özgürlüğün kazanacağını gösterme günü. Bugün burada Bakan Yardımcımız ve bir önceki Türkiye Büyükelçisi Mischenko'nun aramızda olmasından çok memnunuz. Tüm elçilerimiz ve Türk dostlarımızın da bugün burada bizimle olup acımızı paylaşmasına da çok minnettarız. Biz burada sadece yıl dönümünü anmıyoruz, aynı zamanda çok acı çekmiş insanları, savaşta hayatlarını kaybeden askerleri, Ukrayna bölgelerine olan saldırılarda yaralanan sivilleri de anıyoruz" dedi.

MİSCHENKO: SAVAŞI SONA ERDİRMEYİ HERKESTEN ÇOK İSTİYORUZ

Mischenko ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak ilk yurt dışı ziyaretinde bulunduğunu belirterek, "Bin gün önce Rusya, Ukrayna'nın altını oymak ve devletimizi yok etmek için Ukrayna'ya karşı harekete geçti. Ukrayna ordusunun kahramanlığı, Ukrayna ulusunun cesareti ve direnişi, uluslararası arenadaki gördüğümüz büyük destek, Rusya'nın bu planının gerçeğe dönüşmesine izin vermedi. Rusya'nın ön cepheden baskısı, Kuzey Koreli birliklerin gelişi ve tüm bu Rusların dezenformasyon kurumlarının yaptıklarına rağmen ülkemizi ve kendimizi savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Savaş, Ukrayna tarihinin en büyük mücadelesi olmuştur. Bu savaşı sona erdirmeyi herkesten daha çok istiyoruz. Bizim stratejik ortağımız Türkiye'ye de teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski ise Ukrayna'yı, Ukraynalı vatandaşları ve Ukrayna güçlerini onurlandırmak için bu törende olduğunu belirterek, "Rusya bin gündür uluslararası herhangi bir kurala bakmaksızın sivilleri öldürüyor, şehirleri yok ediyor ve bir ülkeyi işgal ediyor. Ukrayna, savaşın üçüncü kışına doğru gidiyor ve Rusya bu kışı Ukrayna için en zorlu kış haline getirmeye çalışıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Rusya ve Ukrayna savaşının bininci günü nedeniyle düzenlenen resim sergisi gezildi. Sergi alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Bodnar, savaşın gidişatına ilişkin soruya, "Rusya'nın saldırıları artıyor, biz de ona göre önlem alacağız" diye yanıt verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10006,30%0,58
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    47,06% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4277,74% 1,18
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Şanlıurfa’da anız yakan 169 kişiye para cezası uygulandı
Bilecik’te orman yangını (2)
Hatay'daki orman yangını 2'nci gününde (4)
Kayınpederi, tartıştığı gelinini tabancayla öldürdü
Deprem sırasında serum takılı köpeğin yanına koştu; o anlar kamerada
Bursa'da 3 katlı binanın çatı katından düşen çocuk ağır yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile bir ara...
İskelenin 4'ncü katından düşen kartonpiyer ustası öldü
İstanbul - Sultangazi’de kırtasiyede başlayan yangın üst katlara sıçradı: 3 d...
Zonguldak’ta madenciler eylem yaptı
Otobüs duraklarının camlarını kıran çocuk tutuklandı
Boşanmasından sorumlu tuttuğu kadını yaralayıp, intihar etti
Trabzonspor akşam antrenmanını tamamladı
İstanbul - Küçükçekmece'de İETT otobüsünde kavga kamerada
İskelenin 4'ncü katından düşen kartonpiyer ustası öldü / Ek fotoğraflar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Otobüs duraklarının camlarını kıran çocuk tutuklandı

Boşanmasından sorumlu tuttuğu kadını yaralayıp, intihar etti

Trabzonspor akşam antrenmanını tamamladı

İstanbul - Küçükçekmece'de İETT otobüsünde kavga kamerada

İskelenin 4'ncü katından düşen kartonpiyer ustası öldü / Ek fotoğraflar

Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (4)

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Altınbaş Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş son yolculuğuna uğurla...

Markus Gisdol: Getirmek istediğimiz oyuncularla ilgili aklımızda fikirler var

Sabri Ugan Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı

Kayseri’de kamu işçilerinden tabutlu eylem

Trabzon’da otel inşaatının asansör boşluğuna düşen işçi öldü

İzmir'de orman yangınında 3'ncü günde / Ek fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile görüştü

Ordu'da tahmini fındık rekoltesi tespit çalışmaları başladı

Ambulans helikopter, parmakları kopan 3 yaşındaki çocuk için havalandı

Eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in adı spor tesisine verildi

İstanbul - Özgür Özel, '19 Mart Darbesinin 100'üncü Günü Toplantısı'na katıldı

Hilal'i öldüren direksiyon eğitmenine ağırlaştırılmış müebbet hapis

İzmir'de orman yangınında 3'ncü günde (4)

Bakan Bolat, Tataristan Reisi Minnihanov ile görüştü