Üniversite Öğrencilerine Aşure İkramı Devam Ediyor

Üniversite Öğrencilerine Aşure İkramı Devam Ediyor

Üniversite Öğrencilerine Aşure İkramı Devam Ediyor

Aksaray Belediyesi´nin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtım programları bu yılda sürüyor. Aksaray Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanda 8 bin kişiye aşure dağıtmıştı ve ardından da üniversite öğrencileri için yurtlarda aşure programı düzenlemeye başladı. Mahperi Hatun Kız Yurdu, Aksaray Kız Yurdu, Hamid-i Veli Erkek yurdu, Aksaray Erkek yurdunda kalan üniversitesi öğrencilerine aşure ikram eden Aksaray Belediyesi bu kez de Alime Hatun Kız Yurdu, Cemaleddin Aksaray-i Kız yurdunda kalan öğrencilere aşure dağıtımı gerçekleşti.

Aşure dağıtım programına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Habise Yazgı,  Kredi ve Yurtlar Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Erkek Öğrenci Yurtları Müdürü Harun Koç, Aksaray Minibüsçüler Halk Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Hadi Özçelik katıldı.

Başkan Yazgı, aşure dağıtımı öncesinde öğrencilere; ?Annelerinizin yaptığı kadar güzel olmasa da bizlerde en güzelini yapmaya çalıştık? diyerek aşure dağıtımı gerçekleşti. Aşure dağıtımından sonra öğrencilere Aksaray Belediyesinin projelerini anlattı. Daha sonra öğrencilere mikrofon uzatarak fikirlerini aldı. Öğrencilerin ulaşım ile ilgili taleplerine Oda Başkan Yardımcısı Hadi Özçelik´e cevap verirken Yurtlarla ilgili gelen talepleri Kyk İl Müdürü Mahmut Danayiyen yanıtladı.

Aşure dağıtım programından sonra öğrenciler böyle bir uygulama gerçekleştirdiği için Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı´ya teşekkür ettiler.

 

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri