25.3° / 11.2°

Ural Aküzüm: Kadın futbolundaki büyümenin dünyada eşi benzeri yok

Ural Aküzüm: Kadın futbolundaki büyümenin dünyada eşi benzeri yok

Ural Aküzüm: Kadın futbolundaki büyümenin dünyada eşi benzeri yok
Tarih: 31.10.2024 10:17 Güncelleme: 31.10.2024 10:17

Doğukan DEMİRKIRDI, İSTANBUL, (DHA) - KADIN futbolunda sürdürülebilir bir ekosistem yaratmak isteyen UEFA, 6 yıllık stratejik planını "Durdurulamaz" başlığıyla uefa.com üzerinden tüm dünyaya deklare ederken, "Kadın Futbolu İçin Tam Zamanı" sloganıyla geçtiğimiz sene kendi stratejisini ilan eden Türkiye Futbol Federasyonu, örtüşen hedefler ve planlar kapsamında bu projeyi destekliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticilerinden olan ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, kadın futbolunun dünya çapında yükselen büyük bir değer olduğunu belirtip, "UEFA ve FIFA, kadın futboluna çok büyük önem veriyor. Bu sebeple UEFA'nın yeni açıkladığı 'Durdurulamaz' stratejisi çok büyük önem taşımakta. 2017 yılındaki UEFA Womens EURO 2017'yi dünya çapında 178 milyon kişi izlemişken, 2022'de bu rakam 374 milyona çıkmıştır. Rakamların tümüne baktığımızda eşi, benzeri görülmemiş bir büyüme ile karşılaşıyoruz. Ülkemizde de özellikle büyük kulüplerimizin kadın futboluna girmesiyle birlikte kadın futbolu müthiş bir ivme kazandı. En üst ligimizde inanılmaz bir rekabet var. Şampiyon geçen sezon son maçta belli oldu. Bu sezon da kıyasıya bir yarış sürmekte. Liglerimizde yer alan 180 takımın, 11 bin lisanslı sporcusu var. Yani büyük bir kadın futbolcu ordusu var. Bu rakamlar TFF ve UEFA'nın kadın futbol stratejilerine paralel şekilde her geçen gün büyümeye devam edecektir" diye konuştu.

'TFF OLARAK KADIN FUTBOLUNDA DEV ADIMLAR ATTIK'

Göreve gelmeleriyle birlikte kadın liglerinde deplasman yol ve konaklama ücretleri desteğinde tarihin en büyük artışının yapıldığının altını çizen Ural Aküzüm, "Yüzde 500 ile yüzde 1000 arasında ücretlere zam yapılmıştır. UEFA ve FIFA ile ortaklaşa yapılan projeler kapsamında son yapılan U17 projesi ile 600 bin euroluk yardım, FIFA tarafından kadın futbolu için Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilmiştir. Genç kızlar bölge seçmeleri kapsamında kadın milli takımlarımıza alt yaş kategorilerinde futbolcu kazandırılmaktadır. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı kurulması için çalışmalar devam etmektedir. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin profesyonel olabilmesi için yoğun bir uğraş verilmektedir. Bu ve bunlar gibi gözle görülür adımlarla kadın futbolunun ülkemizde yaygınlaşması, popüler olması için Türkiye Futbol Federasyonu olarak hamlelerimizi yapıyoruz. Bu sevindirici gelişmeler ışığında UEFA'nın 'Durdurulamaz' isimli yeni kadın futbol stratejisini çok önemli buluyor ve sonuna kadar destekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2026-2027 sezonundan itibaren kadın futbol liglerinde profesyonelliğe geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye kadın futbol liglerinde şu anda 180 takım mücadele ediyor. Buna bağlı olarak 11 bin lisanslı kadın futbolcu, Türkiye çapında takımlarda kadın futbolunun geleceği için ter döküyor.

(FOTOĞRAFLI)

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Uşak’ta meşelik yangını
Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümünde tutuklu sanık: Artık tutukluluk işkenc...
Sakarya'da taş ocağı gerginliği
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü (4)
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü / Ek fotoğraflar
Aydın'da tarım arazisinde yangın (2)
Bacanağı ve baldızından 'Bize çarpmadan önce tehdit etti' iddiası
Bursa'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Alanyaspor, Maestro ile 4 yıllık sözleşme imzaladı / Görüntü eklendi
Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek verec...
Adana'da orman yangını
Çarptığı 2 öğrenciden birinin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan sürü...
İletişim Başkanlığı: Son 1 haftada 576 orman yangını çıktı
Bakan Kurum: Önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları ciddi artış gösterecek

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek vereceğiz (2)

Adana'da orman yangını

Çarptığı 2 öğrenciden birinin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan sürücüye hapis ...

İletişim Başkanlığı: Son 1 haftada 576 orman yangını çıktı

Bakan Kurum: Önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları ciddi artış gösterecek

Ters yönde ilerleyen otomobil ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (5)

TIR’ın çarptığı motosikletin sürücüsü, yaşam mücadelesini kaybetti

Polisten uyuşturucu kaçakçılığı tatbikatı

Düzce- Hafriyat kamyonunun çarptığı otomobilden fırlayan Enes öldü /Video eklendi

Emine Erdoğan, Vatikan’da ‘Kardeşlik Temelli Ekonomi: Etik Çok Taraflılık’ konferansına ...

Antalya'da çalılıkta çıkan yangın ormana sıçradı /video eklendi

Muğla'da orman yangını (2)

Putin: Bugün telefonda Trump'la konuşacağım

Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan Askeri Ataşeliği’ni ziyaret etti

İstanbul- Bayrampaşa'da iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan'dan birkaç gün içinde açıklama bekliyoruz

Muğla'da orman yangını

Van’da 97 kilo skunk ele geçirildi

Giresun'da denize girmek 2 gün yasaklandı

İzmir - Tapu dairesinde dublörlü satış oyununa suçüstü / Ek görüntü