Uyuşturucu ile mücadele kararlılıkla sürüyor

Uyuşturucu ile mücadele kararlılıkla sürüyor

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele değerlendirme toplantısı 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. 

Aksaray’da Vali Ali Mantı başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu, Mehmet Tanışır, Başsavcı Vekili Mustafa Sarı, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Engin Deligöz, Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Emniyet Müdür Vekili Hanifi Korkmaz, İlçe Kaymakamları, uyuşturucu ile mücadelede görevli kamu kurum ve kuruluşların amir ve personeli ile bazı STK temsilcileri katıldı. 

Toplantıda uyuşturucu ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan çalışmalar değerlendirilerek koruyucu ve önleyici tedbirler ile mücadele etkinliğinin arttırılarak devam edilmesinin sağlanacağı bildirildi. Vali Ali Mantı yaptığı konuşmasında; Bütün kurum ve kuruluşların beraberinde ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın geleceği çocuklarımız için birlik ve beraberlik içerisinde bağımlılık yapıcı tüm maddelere karşı mücadele edilmesine vurgu yaptı.

Vali Ali Mantı konuşmalarının devamında “Bağımlılık yapıcı maddelerin satışını ve kullanımını önlemek adına kurumların yaptıkları çalışmaları ve aldıkları önlemleri toplantıda değerlendirdik. Onların bu toplumu zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Devlet olarak bir takım tedbirler alıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın beraberinde ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın geleceği çocuklarımız için birlik ve beraberlik içerisinde bağımlılık yapıcı tüm maddelere karşı mücadele etmeliyiz. Devletimiz bu bağımlılıkla mücadele adına bu toplantıyı 81 ilde eş zamanlı olarak yapıyor.” dedi.

Yapılan sunumların ardından kurul üyeleri tarafından bağımlılık yapan maddeler ve bağımlılık ile ilgili yapılabilecek farklı çalışmalarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak sorunun çözümü ve mücadelenin kararlılıkla devamına ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 



Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri