Vali Ali Mantı: ?Herkes kendi kurumunun hak ve yükümlülüklerini en güzel şekilde kullanacak?

Vali Ali Mantı: ?Herkes kendi kurumunun hak ve yükümlülüklerini en güzel şekilde kullanacak?

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Vali Ali Mantı: ?Herkes kendi kurumunun hak ve yükümlülüklerini en güzel şekilde kullanacak?

Kamu Kurumları Aylık Değerlendirme Toplantısı Valimiz Sayın Ali Mantı Başkanlığında Kamu Kurum Müdürlerinin katılımları ile Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli´nde gerçekleştirildi.

 

/resimler/2019-3/22/1556207267217.jpg

Valimiz Ali Mantı burada yaptığı konuşmasında ?Herkes kendi kurumunun hak ve yükümlülüklerini en güzel şekilde kullanacak. Biz görevlerimizi yaparken hiç bir fikrin hiç bir ideolojinin ve hiç bir kalıbın esiri değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının ve milletimizin bize vermiş olduğu değer, yetki ve sorumluluğun peşindeyiz bunu uygulamakla mükellefiz´ dedi.

 

/resimler/2019-3/22/1556534455364.jpg

Ayda bir düzenlenen ve bütün kamu kurumlarının müdürlerinin katıldığı toplantıda yürütülen kamu hizmetleri ile ilgili görüş alışverişi yapılarak varsa sorunlar ve çözüm önerileri değerlendiriliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen bu ayki toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlker Akkaş, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcıları Gürkan Karaman, Hakkı Loğoğlu, Şahin Bayhan, Mustafa Türkcan ile kamu kurum müdürleri katıldı.

-Kamu hizmetlerinde güçler birleşecek

Valimiz Sayın Ali Mantı toplantıda yaptığı konuşmasında kurumlararası işbirliğine vurgu yaparak: ?Tüm kurum ve kuruluşlarla bir bütünüz hiç bir kurum ve kuruluşumuz birbirinden ayrı, birbirinden bağımsız dışarda değil. Hepimiz Türk Milletine hizmet ediyoruz? dedi.

Aksaray´da yürütülen kamu hizmetlerinde herkesin kendi bulunduğu mevkide sorumluk taşıdığını hizmetlerin etkin şekilde sunulmasında güçlerin birleştirilmesinin önemini belirten Vali Ali Mantı: ?Şeffaf bir yönetim tarzı ile çalışıyoruz. Hoşgörü içerisinde iş görmeye çalışıyoruz. Bunun geri dönüşümünün de bu şekilde isterim. Herkes kendi kurumunun hak ve yükümlülüklerini en güzel şekilde kullanacak. Biz görevlerimizi yaparken hiç bir fikrin hiç bir ideolojinin hiç bir kalıbın esiri değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının ve milletimizin bize vermiş olduğu değerlerin ve yetki ve sorumluluğun peşindeyiz bunu uygulamakla mükellefiz? dedi.

 

/resimler/2019-3/22/1557194143374.jpg

-Hukuka uygun olmayan hiçbir şey kabul edilemez

Kişisel ve kamusal kaprislerle hiç bir yere varılamayacağının iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Vali Ali Mantı: ?İstişare ile herkes her şeyi konuşabilir. Açıklıkla, kendini ifade etmede zarar yoktur. Aksine fayda vardır. En tehlikeli şey gizlilik kapalılıktır. Bunda çürümüşlük kokuşmuşluk vardır. Açıklıkta ise aydınlık vardır icraat vardır. İcra yetkilerimiz kullanırken alabildiğine açık olalım, fikrimizi doğru kullanalım. Hukuk dışı bir şey, hukuka uygun değilse hiç bir şey kabul edilmez. Vatandaş kanunu bilmeyebilir. Hukuklu, hukuksuz isteyebilir. Ancak biz diyeceğiz ki bu şu kanunun şu maddesine göre bu olmaz. Valiye gitsen de olmaz bunu diyeceğiz. Hükümler bellidir. Olmaza net bir şekilde olmaz dileyeceğiz? dedi.

Kamu kaynaklarının kullanımında da dikkatli olunmasını isteyen Vali Ali Mantı ? Menfaatlerde cömert, ama görevlerimiz konusunda cimri davranıyoruz. Bulunduğumuz şehirde hizmetlerimizin daha üst seviyede yerine getirilmesi için kurum ve kurumlarımızın kaynaklarını ve yetkilerini en güzel şekilde birleştirip kullanalım. Dikkat edelim. Milletimizin kaynakları kıt, alın teri ile geçinen milletimizin değerlerine sahip çıkalım? diye konuştu.

 

/resimler/2019-3/22/1557399768829.jpg



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri