7.1° / 1°

Vali Zorluoğlu: Diyarbakır'ı eski günlerde olduğu gibi karıştırmak isteyenler var

Vali Zorluoğlu: Diyarbakır'ı eski günlerde olduğu gibi karıştırmak isteyenler var

Vali Zorluoğlu: Diyarbakır
Tarih: 17.10.2024 15:29

Gıyasettin TETİK-Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Valisi Murat Zorluoğlu, "Bu şehrin sokaklarını tekrar eski günlerinde olduğu gibi karıştırmak isteyenler de var. Geçtiğimiz günlerde bunun küçük bir provasını yaşadık. Ama emniyet teşkilatımızın aldığı tedbirler neticesinde ve vatandaşlarımızın kahir ekseriyetinin bu tür girişimlere artık sıcak bakmaması sonucunda çok şükür Diyarbakır hiçbir sorun yaşamadan hafta sonunu huzur içerisinde geçirdi" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen 50 araç için Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Murat Zorluoğlu, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve yardımcıları ile polis memurları katıldı. Ay yıldız halinde dizilen 50 araç, okunan duaların ardından ilgili birimlere Vali Zorluoğlu tarafından verilen anahtarlarla teslim edildi.

'YASAĞA UYAN TÜM KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Törende konuşan Vali Zorluoğlu, Diyarbakır'da eski günlerin geride kaldığını belirterek, "Terör örgütlerinin şehre düşen gölgelerini çok şükür geride bıraktık. Bugün Diyarbakır'da sanayi altyapılarını nasıl geliştirebiliriz? Bunları tartışıyoruz. Bu huzur ortamına, toplumun tüm dinamiklerinin sahip çıkması gerekiyor. Bu şehrin sokaklarını tekrar eski günlerinde olduğu gibi karıştırmak isteyenler de var. Geçtiğimiz günlerde bunun küçük bir provasını yaşadık. Ama emniyet teşkilatımızın aldığı tedbirler neticesinde ve vatandaşlarımızın kahir ekseriyetinin bu tür girişimlere artık sıcak bakmaması sonucunda çok şükür Diyarbakır hiçbir sorun yaşamadan hafta sonunu huzur içerisinde geçirdi. Yasaklamamıza rağmen bu etkinliği yapmak üzere gayret gösteren, çağrılarda bulunan malum parti temsilcilerinin bu çabalarına uymayarak, riayet etmeyerek, valiliğimizin aldığı kararı harfiyen benimseyen vatandaşlarımıza, kendi huzuruna, şehrin hukukuna sahip çıkan tüm kardeşlerime buradan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Terör örgütü lehine slogan atanlar hakkında adli işlemlerin devam ettiğini söyleyen Zorluoğlu, "Diyarbakır'ımızın huzurunu bozmak isteyenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Cumartesi, pazar günü aktivitenin akabinde orada gerek terör örgütü lehine, teröristbaşı lehine sloganlar atan, gerek yasa dışı faaliyetlerde bulunan herkesle ilgili tespitlerimiz yaptık. Sizlerle de kamuoyuyla da paylaştık. Bunlarla ilgili adli işlemlerimiz devam ediyor" dedi.

'SON 10 YILDA HİÇBİR CİNAYET FAİLİ MEÇHUL KALMAMIŞTIR'

Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya de "İlimize tahsis edilen 50 araç, trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanılacaktır. Geçen yıl bünyemize kazandırdığımız 41 taşıtla birlikte Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde son 1 yılda 91 yeni araç kazandırılmıştır. Diyarbakır emniyeti suç ve suçlulara karşı vermiş olduğu mücadelede yukarı doğru yakalamış olduğu ivmeyi 2024 yılında da devam ettirmiş, geçen yıl tüm asayiş suçlarında yüzde 15 oranında azalma gerçekleştirmiş, mal varlığına karşı işlenen suçlarla yüzde 42'lere kadar bir düşüş gerçekleştirmiştir. Son 10 yılda hiçbir cinayet faili meçhul kalmamıştır. 5 yıl önce günlük 13,7 olan hırsızlık sayısı, şu an için günde sadece 2,8'dir. Trafik güveninin ve düzeninin sağlanması noktasında şehrimizin neredeyse her güzergahı elektronik denetleme sistemleriyle 24 saat denetlenmektedir. Geçen yıl ilimizde gerçekleşen trafik kazalarında maalesef 31 vatandaşımız hayatını kaybederken alınan tedbir ve denetimler sayesinde bu bu sayıyı 8'e kadar düşürerek yüzde 74'lük bir azalmayı sağlamış durumdayız. Diyarbakır'ın huzuru bizim gururumuzdur" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9337,63%-1,47
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    42,02% 1,08
  • GRAM ALTIN

    3719,98% 2,30
  • Ç. ALTIN

    6098,78% 0,75
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Kacır: Eser ve hizmet siyaseti, meyvelerini veriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti
Sivasspor, Fenerbahçe maçına soğuk havada hazırlanıyor
TİM Başkanı Gültepe: ABD ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma potans...
Konya, beyaza büründü
İstanbul-Ümraniye'de motosiklete çarpan otomobil takla attı: 3 yaralı
İzmir- Prefabrik eve çarpan hafriyat kamyonunun şoförü öldü /Video eklendi
‘Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Raporu’ yayımlandı
İzmir - Yürümekte zorlanan Parkinson hastasına kateterli tedavi
Fatih Erbakan’dan Erdoğan-DEM Parti görüşmesi ile ilgili açıklama
Talisca, lösemi tedavisi gören Yusuf Berat ile görüştü
MSB: Suriye'de çatışmasızlık için İsrail ile teknik görüşme yapılmıştır
Nişanlısına hediye paketi hazırlarken patlayan sprey boya kutusu hastanelik e...
Domaniç-İnegöl yolunda kar ve sis
Aile hekimleri, hastalarına hastane randevusu oluşturabilecek

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Talisca, lösemi tedavisi gören Yusuf Berat ile görüştü

MSB: Suriye'de çatışmasızlık için İsrail ile teknik görüşme yapılmıştır

Nişanlısına hediye paketi hazırlarken patlayan sprey boya kutusu hastanelik etti

Domaniç-İnegöl yolunda kar ve sis

Aile hekimleri, hastalarına hastane randevusu oluşturabilecek

ABD ve Rusya arasında tutuklu takası yapıldı

Skuter ile park halindeki otomobile çarptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Polis Haftası' mesajı

Emniyet teşkilatından Anıtkabir'e ziyaret (2)

Almanya'da geçen yıl 2,8 milyon kişi hiç internet kullanmadı

Gümüşhane'de fırtına 20 evin çatısını uçurdu

Malezya-Türkiye Üniversiteler Arası Forumu düzenlendi

Bilim insanları, toprağın derinliklerinde gizemli yeni yaşam formları keşfetti

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 22’ye yükseldi

'Agentic AI teknolojisi ile müşteri deneyiminde yeni bir dönem başlıyor'

Köpek yavru kediye annelik yapıyor

Fethiye'de teknede çıkan yangın, yanındaki 3 tekneye de sıçradı (2)

Samsun - Ortaokul öğrencisinden hatalı parka ‘lazerli’ çözüm /Video eklendi

Şantiyenin tek kadın mühendisi

'Kafede kavga' ihbarına giden polislere havai fişekli kutlama

Otobüs ile tanker çarpıştı; 1 ölü, 9 yaralı